Tudtad, hogy Orbán Viktor cirka 30 000 forintot követel minden magyar betegtől? / Magyar Közlöny 150. szám. 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelete, amit OV sk. aláírt/
A Kormány 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelete
a tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív beavatkozások
veszélyhelyzeti rendjéről >> [link]
Tölem nem, én beoltattam magam, meg át is estem a covidon még előtte, így nekem két védettségi kártyám is van.
A sürgősségi ellátásokat egyébként sem érinti. Akinek meg tervezhető műtétre, rehabra van szüksége, annak az alapbetegsége miatt amúgy is ajánlott az oltás.
Ostobaságot írsz.
1. A PCR tesztek többsége 14-18.000 Ft közötti áron mozog.
2. Védettségi igazolványra csak a tervezhető fogászati ellátáshoz, a rehabilitációs ellátáshoz és a tervezhető invazív
beavatkozásokhoz van szükség.
Aki nem rendelkezik vele, annak az ellátás előtt negatív PCR tesztet kell bemutatnia. De még ez sem igaz minden esetben, mivel a tervezett invazív beavatkozások előtt a szakorvos dönthet úgy, hogy nem kér negatív PCR tesztet.
Védettségi igazolványal nem rendelkező személy részére az egészségügyi intézmény térítésmentesen végzi el a PCR tesztet, ha
a) a beteg a tizennyolcadik életévét nem töltötte be,
b) a betegnél felmerül a fertőzés gyanúja, vagy
c) a beteg szakorvosi vélemény alapján Covid–19 elleni oltóanyaggal nem oltható be.
Úgyhogy az az állításod is ostobaság, hogy mindenkinek térítés ellenében kell PCR tesztet csináltatnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!