Mi volt II. József két legfontosabb célja?
A tanárom azt mondta, neki 2 fontos célja volt és ezek szerint hozta a rendeleteit.
Utánaolvastam, de sehol nem találtam olyasmit, hogy neki csak 2 fontos célja lett volna. A 6000 rendeletét nem lehet 2 célra leszűkíteni... Vagy lehet, csak én nem tudom.
Tudna valaki segíteni?
Köszi a választ!
Na de, akik lepontozták az első válaszolót, nem írnák le a szerintük helyes választ?
Nem pontoztam ugyan le, mert nem szokásom, de tény, nem is nagyon értem az egyes válaszát.
Azt mondanám, hogy központosított, egységes birodalmat akart létrehozni (közigazgatási reform, nyelvrendelet) ill. a felvilágosodás eszméi hatására "modernizálni" akarta (nemesi előjogok elutasítása, jobbágyrendelet... ha belegondolsz, nyugaton a XV. századra kb. felbomlik a feudalizmus, nálunk a XVIII. században még röghöz vannak kötve a parasztok...)
Azért nem értenek a történelemhez azért pontozták le .
Habsburgok,minden várat értek leromboltak Magyarországon,Bach-korszakról nem is beszélve ugyan miért volt a Pro Libertáte a magyarok miért mentek neki a Habsburgoknak 1848-ban .
Öö, az nem gond, hogy a Bach-korszak 1848 után volt? (Igaz, a Pro libertate előtte:)
Lehet, hogy nem értenek a törihez, de hacsak nem te vagy a kérdező töri tanára, az illető nagy eséllyel nem fogja elfogadni a válaszod.
5-ős Te egy lángelme vagy !
Itt most a Habsburg,történések a lényeg nem kronológia sorrend !
Habsburgok nekünk jót sosem akartak !
Válasz pedig kérdezőnek .
unos. -Magyarország és Erdély germanizálása .
primus.- Megszüntette a vármegyét, mint igazgatási egységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!