Mely törvény és pontosan hogyan szabályozza a TB ellátást, és azt, hogy ki jogosult ellátásra?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Számtalan helyen olvasni, de ma telefonon is megtapasztaltam, amikor fogászati ellátásra foglaltam időpontot a páromnak. Egy foghúzást kellene végrehajtani. Mivel az asszisztens nem igen említette a telefonban, hogy már ehhez is dögkártya kell, direkt rákérdeztem, és azt a választ kaptam, hogy most megoldják, mert nincs még a szigorítás elrendelve. Kérdem én, a párom befizet havi 40000 járulékot (18,5%) én is befizetek 85-90 ezret. Akkor az ellátó rendszer milyen törvény és pontosan melyik rendelkezése alapján tagadja meg rám nézve az orvosi ellátást? Vonatkoztassunk el attól, hogy az oltás ingyen van, életet ment. Mindenkinek megvan a véleménye erről és nem bírálom egyik felet sem. Én nem fogom beadatni és a párom sem! Viszont, ha megtagadják az ellátást, akkor én pl simán feljelentem azt a helyet, ahol nem tudják bemutatni azt a rendeletet, amely alapján engem az ellátási körből kitesznek, annak ellenére, hogy fizetek. Ilyenkor azt gondolom, hogyha bárki megtagadja az ellátást, akkor egy formanyomtatvány keretében írásba foglaljuk tanúkkal, hogy mindennemű kárért az ellátást megtagadó tartozik felelősséggel, és, ha én pl magánorvoshoz kényszerülök, akkor igenis az utolsó fillérig térítse meg az ellátást, az utazási költséget. Ti esetleg tudtok mutatni olyan rendeletet, amely egyértelműen kizárja az ellátó rendszerből azokat, akik nem akarják semmiképpen sem belövetni magukat? Köszönöm a segítségeteket!2021. aug. 11. 21:55
11/17 A kérdező kommentje:
Pedig így fog, mert én többet nem fogok karanténban ücsörögni. Nem érdekel mit kamuznak. Én ezt nem tehetem meg, hogy ilyen sz.rság miatt nem fogok megint dolgozni menni és nem fogok ellátást kapni. Tehát én szolidaritás alapon fizetek, de ha nekem kell valami, az már nem megy szolidárisan. Innentől fogva, ahogy mondtam felesleges fizetni.
2021. aug. 12. 19:20
12/17 anonim válasza:
Sírj a kedvenc Miniszterelnöködnél, meg a 2/3-ánál. Azt nem értem az ilyen fidesz hívőkben, hogy nem látják a fától az erdőt. Mert "Soros" és "Gyurcsány" mindenért is a felelős, holott egyik sincs kormányon. A kedves kormányod tudna mit tenni, de még mindig a délibábokat kergeti, és "Soros" "Migráns" "Gyurcsány" a téma. De azt egyikőtök se látja át, hogy erről csak és kizárőlag a szeretett vezéred tehet.
13/17 anonim válasza:
Az a baj, hogy már látják, de mégis hisznek benne, pedig mindenki saját bőrén tapasztalja a negatív hatásokat.
14/17 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok fideszes. A legmesszebb menő módon elutasítom az egész rendszerüket! Soha nem szavaztam rájuk és soha nem is fogok! Jövőre sem, sőt, akit lehet lebeszélek róla.
2021. aug. 13. 18:44
15/17 anonim válasza:
Érdekes ilyenkor senki sem Fideszes, és mégis 2/3-al megszavazzák mindig. Köszönjük néked...
16/17 A kérdező kommentje:
Lehet köszönni. De, hogy értsétek miért nem savazok a fideszre. Elmondom! A hülyébbnél hülyébb pszichopata döntéseik miatt egyfelől. Másfelől fiatal vagyok, de én ettől a párttól nem kaptam semmit. Ja de. Azt, hogy diákként 10 éve, amikor dolgoztam megsarcolták még a 535 Ft-os diák kezdő bruttó órabéremet. Ezen felül a te vagy bárki pénzét ellopta. Olyanoknak adott, akik benyaltak neki és akartak 3 gyereket. Nézd meg ma sok helyen tudok arról, hogy összecsinálták a 3 gyereket és oda vannak b.szva a nagyszülőhöz a gyerekek. A rokonságban is van ilyen. Lett ház lett állami támogatott hét személyes autó és ketten utaznak benne, mert a nő nem bír a három gyerekkel. Mi lett ennek a sok "támogatásnak" az eredménye. Horror ingatlanárak! Hány fiatal nem tud ma ezért lakást venni? És nem azért, mert a fiatal sz.r, hanem mert nincsenek olyan fizetések. Én semmit nem kaptam ettől a párttól, csak azt, hogy neked is van lehetőséged három gyereket csinálni. Hát én meg nem fogok. Ezt a pénzt, amit elb.szott erre az egészre, ha a dolgozó embereknek adta volna, na akkor tényleg nyugati színvonal lenne a bérekben. De ez itt valahogy sosem cél. De ahogy mondtam, amit adott nekem ez a párt, az a diák fizetésem adóztatása, egy nagy adag semmi, 400 órás túlóra lehetőség. Úgyhogy tessék kedves okostojás válaszoló, én ezért sem szavazok ezekre az állatokra.
2021. aug. 14. 05:42
17/17 anonim válasza:
Mindennek megvan a leírt, az ellátóhelyekre kiadott hivatalos protokollja. Ezért a kormányzat vállalja a felelősséget. Ha egy adott ellátóhelyen az aktuálisan ott dolgozó személy ezt nem ismeri, az nem a kormány hibája.
Nem tapasztaltad még, hogy bárminemű témában írt körlevél milyen arányban jut el azokhoz, akikre alapvetően vonatkozik? Engem ez már sokszor felbosszantott. Gondok vannak az információáramlással.
Az ingyenes PCR-ről meg annyit, hogy én is fizetem a TB-t, és ugyan miért fizessem a ti x-edik PCR-eteket? Milyen jogon várod ezt el tőlem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!