Miért fizetem a TB-t ha nem kapok érte ellátást?
Figyelt kérdés
Vidéki kórházban szerettem volna igénybe venni egy szakrendelést. Kértem időpontot, egy hónappal későbbre tudtak adni, mondom jól van, ez is valami. Bementem a megadott időpontban, erre közlik velem, hogy nincs orvos az osztályon, nem tudnak kivizsgálni. Ezzel elment egy napom a nagy semmire. Kértem másik időpontot, novemberre tudtak adni! Ezek után kérdem én, mire fel fizetek minden hónapban TB-t?2021. aug. 10. 17:02
1/12 anonim 

válasza:

Ezt a kerdest a legkozelebbi orszaggyulesi valasztason is tedd fel magadnak.
2/12 Dr.med.habil. Genya 

válasza:

BP, pesti oldal, nagy csicsas haz a folyo partjan, oda lehet menni, es kerdezoskodni.
Estenken Budai Var.
3/12 anonim 

válasza:

Azért, hogy a cigányok mehessenek ingyen. Te meg fizess pluszban magánért.
5/12 anonim 

válasza:

Nekem sem adtak időpontot. Mondták hogy nem tudnak mit csinálni, 2-en vannak, nincs szabad időpont idén, nekem meg 2 héten belül szakrendelési ellátásra volt szükségem, mehettem magánba. Én sem látom a TB fizetésének értelmét.
6/12 anonim 

válasza:

én beletört foggyökérrel, beutalóval estem be a szájsebészetre. 2 óra várakozás után közölte a bunkó nővér, hogy csak időpontra tud fogadni amit 3 hétre tud adni legközelebb. Mondom, ott a beutaló, bele van törve a fog és nagyon fáj. Azt mondta, hogy "3 hetet ki lehet bírni fájdalomcsillapítóval, nem fogok belehalni".
Azóta nem járok csak magánhoz.
7/12 anonim 

válasza:

Nem az a lényeg, hogy az adófizető minek látja értelmét, hanem az, hogy stabilan és lényegében kikerülhetetlenül lehet sarcolni az embereket. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy - pl. - egy egészségügyi államtitkár kicsi lányát leültetik-e várakozni egy 45000 km-es sor végére - abban a tudatban, hogy esetleg meg sem éli a "vizsgálat" időpontját!? -Mondjuk erre vannak a VIP-osztályok, - ahol egyetlen betegre 4-5 orvos és 17-20 nővér jut, - gondolom.
8/12 anonim 

válasza:

6:
"Azóta nem járok, csak magánhoz."
Sajnos erre épít az állami ellátórendszer...
9/12 anonim 

válasza:

Igen ilyen esetben úgy illene, hogy a magán EÜ számlákat terítse az állam a szocho+eho millióidból amit addig befizettél
10/12 anonim 

válasza:

A Fidesz titkolatlan célja, hogy minél több embert tereljenek a magánellátásba. Valamelyikük pár éve lazán közölte, hogy az egészségügybe nem éri meg pénzt pumpálni, mert "nem térül meg". Olcsóbb fenntartani egy sírhelyet a temetőben, mint egy ágyat az intenzíven, ugyebár. Én is nagyon szeretném visszakapni a 33 évnyi befizetésemet, amiből összesen talán tízezer forintot költött rám az állam a megalapításom óta. Lenne helye a pénznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!