Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gyógyszerfelíráskor az orvos...

Gyógyszerfelíráskor az orvos megnézi, hogy mikor váltottam ki utoljára a gyógyszerem?

Figyelt kérdés
2021. júl. 8. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Nem.

Azt nézi, hogy mikor írta fel, és hogy írhat-e megint.

Különben a rendszer nem engedi az újbóli felírást.

2021. júl. 8. 18:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szóval akkor tulajdonképpen onnan indul az új havi adag? A felírás időpontjától?
2021. júl. 8. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
Igen.
2021. júl. 8. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Van, aki megnézi, van aki nem. Érdemes megnézni, mert kiderül, hogy a beteg kiváltotta-e, íratott-e máshol. Nyugtatóknál előfordul, hogy 5-6 orvosnál is felíratják és utána a piacon árulják.
2021. júl. 8. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Én most nagyon nem értek valamit és bosszant :D

A minap ezt olvastam egy kérdésnél :

"A rendszerben az nem úgy fog kinézni, hogy akkor a felírás napja + 1 hónap, hanem ha a rendszerben az van, hogy 2021.07.15-ig el vagy látva gyógyszerrel, akkor az új adag 2021.07.16-tól fog 30 napi ellátást adni. Akkor is, ha 10-én iratod fel és akkor is, ha 16-án."

Nos, pár éve én is nyugtatót szedtem orvosi utasításra, sajnos belecsúsztam és volt, hogy többet szedtem. Viszont pont ezzel" trükköztem", hogy kb 4 napi adag mínuszban voltam mindig, ami nem tűnt fel az orvosnak. (csak egyszer, amikor az egy hetet haladta meg)

Viszont, ha ténylegesen az ellátási időt nézte volna, azok a mínusz napok hozzáadódtak volna pluszként a következő hónaphoz, mivel előbb is kezdtem szedni, ami pedig egyértelműen feltűnt volna számára. Akkor most hogy van ez?

Azóta hála istennek leszoktam egyébként, de tényleg nem értem.

2021. júl. 8. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!