Gyógyszerfelíráskor az orvos megnézi, hogy mikor váltottam ki utoljára a gyógyszerem?
Nem.
Azt nézi, hogy mikor írta fel, és hogy írhat-e megint.
Különben a rendszer nem engedi az újbóli felírást.
Én most nagyon nem értek valamit és bosszant :D
A minap ezt olvastam egy kérdésnél :
"A rendszerben az nem úgy fog kinézni, hogy akkor a felírás napja + 1 hónap, hanem ha a rendszerben az van, hogy 2021.07.15-ig el vagy látva gyógyszerrel, akkor az új adag 2021.07.16-tól fog 30 napi ellátást adni. Akkor is, ha 10-én iratod fel és akkor is, ha 16-án."
Nos, pár éve én is nyugtatót szedtem orvosi utasításra, sajnos belecsúsztam és volt, hogy többet szedtem. Viszont pont ezzel" trükköztem", hogy kb 4 napi adag mínuszban voltam mindig, ami nem tűnt fel az orvosnak. (csak egyszer, amikor az egy hetet haladta meg)
Viszont, ha ténylegesen az ellátási időt nézte volna, azok a mínusz napok hozzáadódtak volna pluszként a következő hónaphoz, mivel előbb is kezdtem szedni, ami pedig egyértelműen feltűnt volna számára. Akkor most hogy van ez?
Azóta hála istennek leszoktam egyébként, de tényleg nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!