Táppénzzel kapcsolatban lennének fontos kérdéseim! Valaki jártas a témában esetleg?
Februárban történt egy munkaúti balesetem, amiből jelenleg sem épültem fel. Attól a naptól kezdve a háziorvosom tartott táppénzen. Minden rendben volt, a munkaúti balesethez mérten kaptam az elszámolást. Egészen május végéig, amikor is sajnálatos módon itthon ért a baj, és az amúgy is sérült testrészemet újbóli sérülés érte... Természetesen aznap elmentem a baleseti osztályra és elláttak. Viszont ez alkalommal már a kórház vett fel táppénzre. Így a háziorvosom lezárta a nála folyamatban lévő dolgot, és keresőképessé kellett nyílvánítania. Én jeleztem a munkahelyem felé hogy egyáltalán nem épültem fel a februári balesetből, sőt sajnos most romlott is az állapotom. De közölték hogy ez már így sima táppénz lesz, nem munkaúti balesetnek számít 😢
Szerintetek ez így mennyire szabályos eljárás, mi a teendő ilyenkor? Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat!👍
De, most egy újabb sérülés miatt vagy keresőképtelen.
Nem tarthatnak a régivel táppénzen.
Igen, ez sajnos így működik.
OK, a munkahelyre vezető úton elszenvedett baleset is munkahelyi balesetnek számít.
Keress egy igazságügyi orvosszakértőt, meg egy tökös ügyvédet, és ők bebizonyítják, hogy pont mikor épültél volna fel a munkahelyi balesetből, ha nincs ez az otthoni baleset. De nem hinném, hogy anyagilag megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!