Rövidlátóként, nagyon rossz és egyre rosszabbodó látással lehetek sebész?
Négy éve vagyok szemüveges, évenként egyre erősebb dioptriára van szükségem - tavaly pl. egy teljes dioptriát "romlott", így most -4,5 körüli.
Astigmiám vagy egyéb elváltozásom nincs.
Olvasáshoz nem hordok szemüveget, de nagyon közel kell hajolnom, számítógépezéshez már kell.
Voltam már műtőben, nyilván láttam, hogy ott is hordanak orvosok/műtős nők szemüveget. Azt viszont nem tudom, hogy van-e olyan sebészeti szakterület, amihez a folyamatos szemüveg viselés tilos, és amit emiatt nem végezhetnék?
(Idén felvételizek orvosira, vagyis még nem aktuális a szakterület választás, pusztán érdekel).
Köszönöm, ha valaki kiigazít:)
#1 Hadd döntse már el a kérdező, hogy mivel szeretne foglalkozni.
#kérdező: a -4,5 dioptria még egyáltalán nem a világ vége. Orvosira járok, nem hallottam még olyan szakterületről, ahol akadályt jelentene a nem tökéletes látás. Annyi hátrányt jelent legfeljebb, hogy az üzemorvos valószínűleg úgy adja majd meg az egészségügyi alkalmasságid, hogy csak szemüveggel/kontaktlencsével végezheted a munkád.
Az orvosit elvégzed legalább 6 év alatt. Ha csúszol, akkor több időd lesz. Közben stabilizálódhat a rövidlátásod, az enyém is stabilizálódott 22 éves koromra. Orvosi végén eldöntheted, hogy tényleg sebész akarsz-e lenni.
De műteni majd szemüvegben fogsz. Hacsak nem műtteted meg a szemedet stabilizálódás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!