Sebész orvos? Epekő műtét?
Ha van munkaviszonyod, fizeted a tb-t, akkor nem kell fizetned senkinek. Simán kérsz időpontot és elmész a sebészetre a lakóhelyeden (vagy az ahhoz legközelebbi rendelésre), ahová a beutalód szól (ha kaptál). Ha nem kell beutaló, akkor simán csak kérsz egy időpontot a megfelelő intézményben és elmész a sebészeti szakrendelésre. Gondolom csináltak hasi ultrahangot vagy egyéb vizsgálatot, ahol kiderült, hogy epeköved van, ennek az eredményét vidd magaddal.
A sebész el fogja mondani, hogy igen, műteni kell, de ha nincs panaszod/kevés panaszod van, akkor várhat. Tavaly júliusban népszerűbb, nagy vonzáskörzetű kórházakban kb. másfél év volt a várólista köszönhetően annak, hogy a sebészek csak sürgős műtéteket végezhettek kb. 3-4 hónapig. Mára gondolom van 2-3 év is a várólista. Ha neked ez megfelel, akkor felírnak, 2-3 év múlva telefonálnak, hogy mehetsz a műtétre. Ha nem, akkor próbálkozhatsz más kórházakban, hátha hamarabb sorra kerülsz. Kb. 20 perc a műtét, laparoszkóppal végzik, maximum 2-3 napos kórházi tartózkodásra kell számítani.
Ha időközben egy epekő elzárja az epevezetéked, begyullad, görcsöl és besárgulsz, akkor bemész a sürgősségire és amint van rá szabad kapacitás, megműtenek.
Szia!
Ha túl későn kapsz időpontot, akkor az is egy opció, hogy 15 napot betegszabadságon töltesz, ezután pedig az orvos beutalhat műtétre! Én éppen hétfőn megyek a beutalóért, bár nekem keddre is van fixen időpontom sebészhez, mert bebiztosítottam magam, szerencsém volt, hogy időben kaptam is időpontot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!