Hogyan szamoljuk a vernyomast?
Figyelt kérdés
Mely adat szamit alacdonynak vagy magasnak?2021. jún. 22. 04:45
1/18 anonim válasza:
Régi orvosi könyvben így olvastam,éltkor +100 .
2/18 anonim válasza:
#1 Lehet, hogy így olvastad, de belegondolva nem marhadág, hogy a 85 éves nagyapámnak a 185-ös vérnyomás az normális?
Amúgy: [link]
3/18 anonim válasza:
Zavaros ez az egész dolog. Amíg lehetett emberen kísérletezni, addig is zömében egészséges, fiatal vagy nem túl idős személyeken történtek a mérések ill. kísérletek. Valójában orvosbiológiailag sem egészen tiszta, hogy a nyomásérzékelő receptorok hol vannak és miként működnek. Az életkor előre haladásával meg olyan változások is bekövetkeznek, amelyek rontják az erek átjárhatóságát, az érfal rugalmasságát, a szívműködést stb. Ezért van az az általánosan elfogadott nemzetközi irányelv, hogy a 120/80-as értéket ajánlatos tartani. Idősebb korban általában valóban magasabb a vérnyomás a szisztolés és diasztolés értéket tekintve is, de ezt nagyban befolyásolja a szervezet hidratáltsága (idősebb korban kevesebbet isznak az emberek), a gyengült szívműködés, a visszeres visszaáramlást befolyásoló vázizomzat működése.
5/18 anonim válasza:
#4 Szóval akkor 85 évesen 185-ös vérnyomás az oké, nem kell csökkenteni? Úgyis öreg, élt már eleget, vagy mi?
Amúgy is, van szisztolés meg diasztolés vérnyomás, nem csak egy értékre kell figyelni.
6/18 anonim válasza:
Általában 120 alatt alacsony, 140 felett már emelkedett, persze életkor is számít.
7/18 anonim válasza:
Dehogy alacsony 120 alatt :).
100 alatt beszélhetünk alacsony vérnyomásról .. de van pár ember, akinek ez alatt van és teljesen jól van.
Egyébként 120 a normális, de a 120 alatti az optimális …
8/18 anonim válasza:
Én már 118-nál is szédelgek, nekem 120-130 között a normális
9/18 anonim válasza:
Nekem általában 115-120 között van, most a melegben egyszer mértem 129-et. 115-120/70-80
10/18 A kérdező kommentje:
Es a per utani szam mennyire fontos?
2021. jún. 22. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!