Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van, láttatok már rokkantsági...

Van, láttatok már rokkantsági ellátáshoz formanyomtatványt a neten? mert én csak a kivételesihez találtam.

Figyelt kérdés

Budapesten igényeltem megváltozott munkaképességűek ellátását, amit elutasítottak mert nincs annyi munkaviszonyom, viszont C2 esre 38%os egészségügyi állapotot állapítottak meg, amivel elvileg, a saját oldaluk szerint:

[link]

Kérelmezhetek rokkantsági ellátást, ott nem a munkaviszonyt nézik, hanem hogy fizettem e Tbt, azt meg folyamatosan fizettem.

Szóval valaki látott esetle rokkantsági ellátáshoz formanyomtatványt? Hogy felkészülve menjek.

2021. jún. 20. 15:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ki jogosult rokkantsági ellátásra?

A jogosultságnak több feltétele van: egyrészt biztosítási jogviszony fennállása

meghatározott idôtartamon keresztül, másrészt az egészségi állapot mértéke.

Biztosítási jogviszony

A rokkantsági ellátásra jogosult az a – kérelem benyújtásakor 15. életévét betöl￾tött – személy, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex

minôsítése alapján 60%-os vagy kisebb mértékû, és aki megfelel az alábbi felté￾teleknek:

Ð a kérelem benyújtását megelôzô 5 éven belül legalább 1.095 napon át, 10 éven

belül legalább 2.555 napon át vagy 15 éven belül legalább 3.650 napon át biz￾tosított volt,

Ð keresôtevékenységet nem végez,

Ð rendszeres pénzellátásban nem részesül.

2021. jún. 20. 17:04
 12/23 A kérdező kommentje:
"A rokkantsági ellátásnak is feltétele a biztosításban töltött meghatározott idő, de ennek semmi köze sincs a szolgálati idő addig megszerzett tartamához"
2021. jún. 20. 17:04
 13/23 A kérdező kommentje:

[link]

Tanuljatok meg olvasni.

2021. jún. 20. 17:06
 14/23 A kérdező kommentje:

Rossz linket küldtem, itt van a hivatalos infő, tőlük, hogy mihez mi kell.

[link]

2021. jún. 20. 17:08
 15/23 A kérdező kommentje:

Épp azért kapok rokkantságit, mert nincsennek meg a napjaim, de ehhez meg nem is kell, csak hogy fizetve legyen a tbd meg a leírtaknak kell megfelelni.

Amihez megfelelő orvosi szakvéleményt kaptam.

Benne is van hogy "ellátása javasolt".

2021. jún. 20. 17:13
 16/23 Kedves Vezető ***** válasza:

Én is C2 es vagyok, add be a szakvéleményt bármelyik kormányablakba Pesten, az igényléssel együtt, ott adnak egy nyomtatványt.

Ugyan ebbe voltam, menni fog a rokkantsági ellátás , ha valóban volt tb-d folyamatosan.

2021. jún. 20. 18:10
 17/23 A kérdező kommentje:
Legyen úgy, köszi! :)
2021. jún. 20. 18:45
 18/23 anonim ***** válasza:
16, nem volt neki. Eü szolg járulékot fizetett, az nem biztosítasi jogviszony. Ezért utasították el.
2021. jún. 20. 19:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Ott a 14-es linkedben...

Melyek a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai? A komplex minősítés keretében megállapított rehabilitációs javaslattól függően: rehabilitációs ellátás, vagy rokkantsági ellátás.

Ki jogosult a megváltozott munkaképességű személyek ellátására? Az a kérelem benyújtásakor 15. életévét betöltött személy, akinek az egészségi állapota a komplex minősítés alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű, és aki - a kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül legalább 1095 napon át, 10 éven belül legalább 2555 napon át, vagy 15 éven belül 3650 napon át biztosított volt, keresőtevékenységet nem végez, és rendszeres pénzellátásban nem részesül

Ez mindkettőre vonatkozik.

2021. jún. 20. 19:17
 20/23 A kérdező kommentje:

Ott a kérdésben a link hogy nem kell hozzá, meg linkeltem mást is, nem vitatkozni jöttem.

Most kaptam időpontot a 1818 on a kormányablakba, és elmondta itt is a nő hogy a rokkantsági ellátásnál, főleg c2 nél, NEM nézik a ledolgozott napok számát, csak hogy volt e biztosításom, vigyem a minősítést, meg hogy ne legyen piros a Tbm, az meg sosem volt.

Ui:

Ott a kérdésben a link, hogy mit néznek. Na sziasztok, és köszi! :)

2021. jún. 20. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!