Valaki vett már fel Szputnyik után nyugati vakcinát ?
Egy érdekes cikk a témában:
"Franciaországban az 55 év alattiak másfajta vakcinát kapnak a koronavírus ellen második adagként, ha először az AstraZeneca gyógyszercég vakcináját kapták meg - jelentették be pénteken a francia egészségügyi hatóságok Párizsban.
A bejelentést előre sejtette egy reggeli rádióinterjújában Olivier Véran egészségügyi miniszter.
A szóban forgó beoltottak - 533 ezren vannak ilyenek az országban - másodjára mRNS típusú vakcinát fognak kapni, vagyis a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna cégekét."
Az astra is vektor vírus alapú akárcsak a szputnyik, ha a franciák meg merték tenni hogy kombinálják az mRNS-es oltásokkal, akkor ez feltehetően a szputnyik esetén is működik. Tehát tapasztalat van a dologgal kapcsolatban amit a kormány hasznosíthatna, a szputnyikosoknak felajánlhatnák pl az egyadagos Janssen-t, hogy azért mégse kelljen a szputnyik két adagja után még kettő nyugatit is felvenni, hanem elég legyen plusz egy szuri :))
Hmm... A janssen is vektorvakcina, hát akkor a lehető legjobb választás a szputnyik után elméletileg.
[link] Felajánlhatnák azoknak a szputnyikosoknak akik nyugat európába akarnak utazni.
Butaságot csinálna az, aki csak azért, hogy szabadabban mozoghasson, felvenne egy újabb oltást!
Ez pontosan annyit jelentene, hogy a szórakozását előbbre valónak tartja az egészségénél.
Na akkor elmondom a tapasztalatokat. Megvolt a Fertő tavi út.
Utazás előtt kitöltöttem és lepecsételtettem aláírattam a háziorvossal ezt az űrlapot hogy oltva vagyok: [link]
Az osztrák határőr elfogadta a kitöltött osztrák oltás igazoló űrlapot, nagybátyám csak a védettségi igazolványát adta oda, az is megfelelt a határőrnek, átengedtek minket. Városnézés Kismarton, Ruszt, majd mentünk a Podersdorfi strandra, itt jött egy kis bonyodalom az én oltásigazoló papíromat elfogadta a pénztáros, a nagybátyám védettségi igazolványát azonban nem, így csak én mehettem be a strandra. Szóval akinek szputnyikja van az is átcsusszanhat a védettségivel a határon, csak a strandokra nem engedik be :)) Strandokra jó a 48 óránál nem régebbi antigén teszt is, így akinek nincs vagy nem megfelelő az oltása az csináltasson utazás előtt antigén tesztet. Érdekes hogy bár hivatalosan ausztria nem fogadja el a védettségit, mégis van esély átcsusszanni vele, a Magyarország kormánya fb oldalon a schengeni határnyitás poszt alatt kommenteltek páran hogy nekik szintén elfogadták a védettségit az osztrákok. Szerintem egy napos kirándulásra, ha nem kell szállás, meg lehet próbálni védettségivel átjutni ausztriába. De strandokon fogják kérni a megfelelő(nyugati oltás igazolását, vagy tesztet), így aki nem rendelkezik megfelelő oltással és strandolni akar az mindenképp csináltasson antigén tesztet!
". A janssen is vektorvakcina, hát akkor a lehető legjobb választás a szputnyik után elméletileg."
Ezt nem tudom, minek alapján gondolod, nem tudok róla, hogy készült arról tanulmány, hogy különböző vektorvakcinákat kevertek. Ne kísérletezzünk már még jobban az emberekkel! Másrészt az Astra és a Janssen, mindkettő trombocitopéniával járó vérrögöt okozhat, amire kicsi az esély, de nagyon durva, és főleg fiatalabb nőknél jelentkezik. Nem véletlenül függesztették fel a Janssent az Usában egy időre.
A Szputnyiknál nincs ilyenről hír (persze az is lehet, hogy csak nem jelentik az ilyen eseteket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!