Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem szabad ruhát viselni...

Miért nem szabad ruhát viselni mellkasröntgenhez, miért "árnyékol" jobban egy vékony póló mint x centi emberi szövet?

Figyelt kérdés

Ma kell mennem tüdőszűrésre és őszintén szólva már most rosszul vagyok tőle. Nagyon fázós vagyok és nem szívesen mutatkozom senki előtt "meztelenül", rettenetesen kellemetlen mindig ez a vizsgálat, igyekszem húzni-halasztani mindig, pedig tudom hogy nem kéne.

A fém ékszereket, merevítős melltartót persze értem, hogy miért nem szabad viselni..

De nem teljesen értem, ennek mi a jelentősége hogy tilos egy vékony pólót, vagy merevítés nélküli melltartót viselni? Ha pl. a melleimet képző több centis szöveten, meg a belső szerveimen átmegy a röntgen, akkor egy pamut trikó miért állítja meg?

Mi értelme ennek a szabálynak?

2021. máj. 31. 15:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

A probléma egyik része orvosolható: nyáron kell menni, akkor meleg van.

Ami a másik részét illeti: az lehet, hogy az ott dolgozók sok cickót láttak már, de ezt a kijelentést csak azután tehetjük meg felelősen, ha már túl vannak a pár tucaton. Addig nekik is új és érdekes...

Tréfára fordítva a szót, pl egy bőrruha nem akadályozhat semmit, hiszen rajtunk is van gyárilag.

2021. máj. 31. 21:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyrészt minden zavaró tényezőt, amit lehet, azt meg akarnak szüntetni. A bőröd nem tudod levenni. A pólót le tudod. Nekem nem érné meg fönn hagyni, kockáztatva, hogy egy kis részletet emiatt nem vesznek észre esetleg.

Másrészt bőre mindenkinek van. A póló meg lehet különböző anyagú, itt van benne varrás vagy ott stb. Ha valami szokatlant lát az orvos a képen, akkor jobb, ha nem kell találgatnia, hogy az a pólód varrása vagy tényleg van ott valami.

Legalábbis nekem ez a logikus. De nem vagyok röntgenorvos.

2021. jún. 1. 19:34
 13/13 anonim válasza:
Nem vagyunk egyformák,igenis vannak nagyon szégyenlős emberek,ha tetszik,ha nem,annak hiába mondod,hogy látott már ezret,honnan tudod,hogy ki mit látott?Ő is ember.Egyébként,Felső testéről a ruhát vegye le, vékony gomb mentes trikó, fém mentes melltartó maradhat. Nyakláncát tegye el biztonságos helyre.Ennyi az előírás,csak ezt nem mindenhol fogadják el,olyan helyre kell menni,ahol igenis figyelembe veszik,hogy nem vagyunk egyformák.
júl. 18. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!