Miért nem szabad ruhát viselni mellkasröntgenhez, miért "árnyékol" jobban egy vékony póló mint x centi emberi szövet?
Ma kell mennem tüdőszűrésre és őszintén szólva már most rosszul vagyok tőle. Nagyon fázós vagyok és nem szívesen mutatkozom senki előtt "meztelenül", rettenetesen kellemetlen mindig ez a vizsgálat, igyekszem húzni-halasztani mindig, pedig tudom hogy nem kéne.
A fém ékszereket, merevítős melltartót persze értem, hogy miért nem szabad viselni..
De nem teljesen értem, ennek mi a jelentősége hogy tilos egy vékony pólót, vagy merevítés nélküli melltartót viselni? Ha pl. a melleimet képző több centis szöveten, meg a belső szerveimen átmegy a röntgen, akkor egy pamut trikó miért állítja meg?
Mi értelme ennek a szabálynak?
A probléma egyik része orvosolható: nyáron kell menni, akkor meleg van.
Ami a másik részét illeti: az lehet, hogy az ott dolgozók sok cickót láttak már, de ezt a kijelentést csak azután tehetjük meg felelősen, ha már túl vannak a pár tucaton. Addig nekik is új és érdekes...
Tréfára fordítva a szót, pl egy bőrruha nem akadályozhat semmit, hiszen rajtunk is van gyárilag.
Szerintem egyrészt minden zavaró tényezőt, amit lehet, azt meg akarnak szüntetni. A bőröd nem tudod levenni. A pólót le tudod. Nekem nem érné meg fönn hagyni, kockáztatva, hogy egy kis részletet emiatt nem vesznek észre esetleg.
Másrészt bőre mindenkinek van. A póló meg lehet különböző anyagú, itt van benne varrás vagy ott stb. Ha valami szokatlant lát az orvos a képen, akkor jobb, ha nem kell találgatnia, hogy az a pólód varrása vagy tényleg van ott valami.
Legalábbis nekem ez a logikus. De nem vagyok röntgenorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!