Miért nem szabad ruhát viselni mellkasröntgenhez, miért "árnyékol" jobban egy vékony póló mint x centi emberi szövet?
Ma kell mennem tüdőszűrésre és őszintén szólva már most rosszul vagyok tőle. Nagyon fázós vagyok és nem szívesen mutatkozom senki előtt "meztelenül", rettenetesen kellemetlen mindig ez a vizsgálat, igyekszem húzni-halasztani mindig, pedig tudom hogy nem kéne.
A fém ékszereket, merevítős melltartót persze értem, hogy miért nem szabad viselni..
De nem teljesen értem, ennek mi a jelentősége hogy tilos egy vékony pólót, vagy merevítés nélküli melltartót viselni? Ha pl. a melleimet képző több centis szöveten, meg a belső szerveimen átmegy a röntgen, akkor egy pamut trikó miért állítja meg?
Mi értelme ennek a szabálynak?
Hidd el, hogy nem azért van a szabály, hogy az asszisztensnők kukkolhassanak téged.
A fejedben kéne rendet tenni, nem a szabály értelmét keresni!
Orvosilag így indokolt, ha nem értesz hozzá, akkor ne szólj bele, hanem kövesd a nálad okosabb és szakmailag kompetens orvos előírásait.
Amúgy meg ne aggódj, napi szinten annyi félmeztelen embert látnak, hogy pont te nem fogod érdekelni őket.
Én elég szégyenlős vagyok, szóval ilyenkor engem is a frász kitör, én ezzel szoktam magam nyugtatni, hogy láttak már 2000 másikat XD
Nyilván követem az előírásokat. Sehol nem állítottam, hogy értek hozzá. Ha értenék hozzá, nem kellene kérdeznem.
Tudom, nőgyógyásznál pl. semmi problémám nincs. De ott evidens hogy pucérnak kell lennie az adott résznek.
Itt is csak az zavar, hogy nem értem miért zavarná be annyira a képet egy leheletvékony pamut. :D
Minden zavaró körülményt ki kell zárni. Ha bezavar valami, (mondjuk a pólód címkéjében még ott figyel a kisütött lopásgátló hurok)
akkor a röntgent meg kell ismételni, dupla sugárdózis, nagyobb rák kockázat.
Kórházi személyzet előtt aztán tényleg nem kell parázni, ők már mindent láttak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!