Kérdés, valaki tud olyan dokit, aki b alkalmasságit könnyebben kiállít?
Ha nem, nem... Csak kerdeztem.
#B jogsi alkalmassági
2021. máj. 24. 19:50
1/5 anonim válasza:
A magasvérnyomás kezelendő és kezelhető. Ja és nem elsősorban a jogsi miatt...
2021. máj. 24. 19:54
2/5 anonim válasza:
Az nem baj, ha az orvosnál fölmegy, de az igen, hogy otthon is 140/85. Hacsak nem múltál el már 70-80 éves, akkor még épphogy beleférhet.
Ha csak az orvosnál megy föl, és nem a te bemondott értékeidre akarnak támaszkodni, akkor 24 órás vérnyomásmérőt kapsz, abból kiderül, hogy csak az orvosnál megy föl mert ideges vagy, vagy folyton magas és akkor kezelni kell.
Hogy van-e olyan orvos, aki így megadja a jogsi alkalmasságot, arról fogalmam sincs. Ha kezelik, akkor biztos van.
2021. máj. 24. 20:02
3/5 anonim válasza:
Én is csak azt tudom mondani, amit az előttem írók. Lehet , hogy megkapod, de attól a problèmàd nem oldódik meg. Nyugodtan emlísd meg az orvosnak, hogy alapból magas. Erre tudsz gyógyszert szedni, a jogsit nem fogja befolyásolni. Sokan vezetnek vèrnyomàscsökkentővel.
2021. máj. 24. 20:09
4/5 anonim válasza:
Nekem alkalmasságinál meg se mérte a vérnyomásom az orvos. Pedig ha orvos méri, mindig magasabb, szóval én féltem is előtte. Viszont nekem itthon nem magas, pláne, hogy fogytam is, és most a vérnyomásom jobb, mint eddig valaha. Viszont ha neked otthon is magas, a saját érdekedben érdemes evvel az orvost felkeresned. A magas vérnyomás nem akadály abban, hogy jogosítványod lehessen. Ha gyógyszerrel kell kezelni, hát akkor kell, a saját érdekedben. Sőt. Elmész az orvoshoz, és ha megmondod, hogy magas szokott lenni, és hogy evvel a problémával is szeretnél valamit kezdeni, akkor lehet, hogy meg is adja az alkalmasságit, majd emellé elküld máshova a vérnyomás kezelése miatt. Szóval lehet, hogy attól még kiadja az alkalmasságit, csak amellé ad beutalót is.
2021. máj. 24. 20:14
5/5 anonim válasza:
elnéző, nem elnéző, lényegtelen, mert csak a területi vagy a választott háziorvos adhat ilyen papírt. más nem. Ez a törvény:
8. § * (1) Az egészségi alkalmassági vizsgálatot első fokon végző szervek:
a) * az 1. alkalmassági csoportba tartozó személy esetén
aa) a vizsgált személy választott háziorvosa,
ab) a vizsgált személy lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti háziorvos,
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!