Mi ez a Pfizer őrület mostanság?
Komolyan mintha a Pfizer lenne az egyetlen jó vakcina. Engem AstraZenecaval oltottak be és kutyabajom. 2-3 napig volt hőemelkedésem, fájt a balkarom kicsit fel is dagadt, de minden probléma elmúlt, már edzeni is tudok. Az, hogy vérrögöt okoz csak fake news. Leakarják járatni azt a vakcínát, hogy a Pfizernek több pénze legyen. Sajnos ilyen kapitalizmus. Pénzről szól az egész. Az, hogy valaki egy vakcínától vérrögöt kapjon baromi rikta. Előbb kap valaki trombózist egy szál cigitől és fogamzásgátlótól. Több esély van arra, hogy elüssön egy autó. Hallottam olyan esetről, hogy valakinek pfizer után szívritmus zavarok léptek fel, érdekes ezt a hírt nem közlik.
Azért kérdezem ezt, mert szinte óvoda ami zajlik főként a fiatalok közt, hogy "jajj nekem csak pfizer kell, mert a média azt állítja be a legjobbnak". Egykutya az összes vakcína. A kínaival csak annyi a gond, hogy az időseknél nem termel annyi antitestet állítólag. Az se biztos, hogy kell majd hozzá harmadik oltás hozzá.
Engem idegesít ez a pfizer imádat, és a hiszti a hiánya miatt. Moderna nem kell? Az is elég jó védettséget ad. Astra is Szputnyik is.
Modernából tényleg nem túl sokat kaptunk, a Sputnik és a Sinopharm valószínűleg nem lesz széleskörben elfogadott az EU-n belül, úgyhogy ha valaki utazgatni akar az elkövetkezendő hónapokban, annak nem nagyon érdemes ezeket választani. Én ezek alapján redukáltam le például, hogy nekem az Astra vagy a Pfizer lenne a megfelelő, de mivel minden barátom napokig rosszul volt az Astra után, inkább kivártam a Pfizert, és úgy gondolom, hogy megérte, mert tényleg semmi bajom nem lett tőle egy kis fáradtságon kívül.
Midenkinek igazából szerintem a saját dolga, hogy melyiket választja, nem kell egyből egymás torkának ugrani, amiért mindenki másban bízik meg, másra esküszik. Ez alapján bármilyen következtetést levonni egy emberről teljesen alaptalan. Tényleg az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbben valamilyen vakcinával be legyenek oltva, a többi személyes preferencia kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!