Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pfizer oltás óta nem tudom...

Pfizer oltás óta nem tudom rendesen használni a karjaimat! A vizsgálatok később lesznek! Lehetséges, hogy sosem gyógyulok meg?

Figyelt kérdés
Szóval 21 éves vagyok, két hete kaptam meg az első Pfizer oltásomat a bal(!) karomba, aznap semmi tünet nem volt. Másnap azonban arra ébredtem, hogy egyik kezemet sem tudom mozgatni, és nem éreztem semmit velük. Barátnőm orvost hívott, azt mondta, izomfájdalom lehetséges, és a szervezetem valszeg így reagál rá, ígí várjak vele. Eltelt egy nap, a hobb kezemet már tudtam kicsit használgatni, de azt sem teljesen. A bal továbbra is béna maradt. Ma pedig a helyzet annyit javult, hogy a jobb kezem kicsit fáhogat, de tudom használni, a ballal viszont továbbra sem tudok semmit se csinálni. A kérdés az lenne, hogy ez az oltás egyik mellékhatása lehet, vagy pedig más állhat a dolog mögött?
2021. máj. 19. 22:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Igen, ilyen esetben 2 hetes bénulással biztos gyakorin írogatnék :D
2021. máj. 20. 07:30
 12/20 anonim ***** válasza:
33%
Ha bárki bármi rosszat ír a Pfizerről, az kamu. Ha bármelyik másikról írnak rosszat, akkor mindenki be van szarva. Annyira agymosottak vagytok, hogy az hihetetlen..😂
2021. máj. 20. 09:08
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés valóságtartalma, független az oltás típusától, bűzlik. Izomgyengeség miatt lehet nehézkes az oltott kar, de nem béna. Ha a központi idegrendszer lenne érintve, mint mellékhatás, akkor az oltott bal oldalán lennének bénulás szerű tünetek, nem pedig a két karon.

Remélem segítettem.

Egy neurológus.

2021. máj. 20. 10:09
 14/20 anonim ***** válasza:
30%

Egy anonim oldalon bárki lehet neurológus meg űrhajós is. Egy gyors Gugli kereséssel én is tudok okos dolgokat írni a központi idegrendszerről.

És azt mivel magyarázzák az orvosok, hogy az oltás után sokaknak hetekig fáj a lábszára? Mindkettő? (Nekem is) Csak mert az oltásos csoportban, amiben benne vagyok, bárki elment orvoshoz ezzel a panasszal, nem tudták megmondani az okát. “Majd elmúlik.” Szóval ha sok mellékhatást még az orvosok sem tudnak megmagyarázni, akkor azt sem tartom lehetetlennek, hogy éppenséggel mindkét karja lebénuljon.

2021. máj. 20. 10:52
 15/20 anonim ***** válasza:
14/ nyilván
2021. máj. 20. 11:01
 16/20 anonim ***** válasza:
73%

Biztos sokat álldogáltak sorban a pfizerért.

2021. máj. 20. 11:12
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Ajánlom a témában az alábbi cikket:

[link]

Javukt azóta a helyzet, kérdező?

2021. máj. 20. 21:18
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy a Pfizernél attól függetlenül, hogy a kérdező sztorija kamu vagy sem, tényleg sok ilyen bénulásos sztori volt a fejlesztés korai szakaszában, mint amit a 17-es is linkelt. Redditre is sokan posztoltak képeket/videókat, később törölték őket a modok. Gondolom a Pfizer próbálta ezt a "bakit" kijavítani, de így is hallani eseteket. 1-2 hónapja elsétáltam két nő mellett, az egyik éppen azt mesélte a másiknak, hogy a lábával az oltás óta sántít, akkor tikton egy magyar lány rakott fel videót, hogy pfizer után behányt a buszon, elájult, kórházba került, egyik kezét alig bírta mozgatni... Na mindegy, holnap kapok pfizert, drukkoljatok. xD
2021. máj. 20. 21:51
 19/20 anonim ***** válasza:
62%

Az ilyen típusú problémák leggyakoribb oka, hogy rosszul adják be az oltást (mindegy, hogy Pfizer, vagy más). Megszúrnak valamit a karban, amit nem kellene. Pl. egy ideget. Annyira nem ismerem az anatómiát, hogy megmagyarázzam, hogy lehet ez hatással a másik karra is, de azért nem elképzelhetetlen.

Valószínűleg elmúlik, jó jel, hogy a másik karod már sokat javult. De persze, biztosat itt senki sem mondhat, én sem.

Nagyon sok embert kell most világszerte beoltani, ilyen még sosem volt. Nagyon sok olyan egészségügyi dolgozó végez most oltásokat, aki korábban nem, vagy alig csinált ilyet. Szerintem ezért vannak ilyen sajnálatos problémák.

Próbálj neurológus magánrendelésre elmenni, ha egyébként csak sokára kaptál időpontot. De reméljük, elmúlik, és nem is lesz szükséged rá.

2021. máj. 20. 21:57
 20/20 anonim ***** válasza:
46%
Ne etessétek a trollt :-D
2021. máj. 21. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!