Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit szóltok hozzá, h a legújab...

Manly kérdése:

Mit szóltok hozzá, h a legújabb rendelet szerint nem mehetsz orvoshoz ha nincs igazolványod ?

Figyelt kérdés
Igazolvány hiányában 48 órán belüli PCR teszt kell, de mikorra időpontot kapsz...

2021. máj. 7. 19:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%

Nem normálisak az egyszer biztos.

A pfizert oda adták boldog, boldogtalannak, én meg nem mehetek még el orvoshoz sem, mert nem kaptam még oltást?! Astrára vagy szuptnyikra foglalhatnék idöpontot magam is, de az astrában trombozis miatt nem bízom, a szuptnyikot meg krónikus betegség miatt nem kaphatom.

Kardiológiára, előtte vérvételekre el kell mennem. Magánúton is ez lesz a felállás?

2021. máj. 7. 19:48
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

11-es vagyok.

Kicsit félreérthetően fogalmaztál kérdező, ez csak a rehabilitációra és a tervezett műtétekre vonatkozik. Nem? Orvoshoz lehet menni.

2021. máj. 7. 19:55
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
Igen ez így van, a halasztható kórházi ellátásokhoz is kell kártya vagy negatív teszt. A kérdés az, hogy ezt hogy tudják kivitelezni, ugyanis jó pár oltópont van egy kórházon belül, oda a klinikai orvosokat küldik, de eközben hogy fogja ellátni a betegeket?
2021. máj. 7. 20:34
 14/22 anonim ***** válasza:
17%
Nem pozitív teszt kell hozzá, hogy mehessen műtétre? Ha negatív az antigén, akkor fertőzhet.
2021. máj. 7. 21:18
 15/22 anonim ***** válasza:
94%

Én alapvetően egyetértek azzal, hogy bizonyos helyekre csak a védettek mehetnek (bár így, ebben a formában, ezzel a védettségi igazolvánnyal elég baromság). De ezzel baromira nem értek egyet.

Egyrészt azért nem, mert egy 2 hétre megadott védettségi igazolvány lókukit sem ér. Majdnem pont olyan, mintha oltatlan lenne. Ergo pont akkora potenciális fertőzésveszélyt jelent. Másrészt nem, nem fertőzhetnek ugyanannyira az oltottak, mint az oltatlanok, de a lehetséges veszély akkor is megvan. Na, most egy ilyen kényes helyzetben minden lehetséges rizikóforrást ki kellene szűrni.

Szerintem ilyen nem sürgős műtétek előtt mindenkinek kellene teszt, amit a TB finanszíroz. Mindenkinek. Mert az egészséghez mindenkinek joga van. Műtétre meg senki nem poénból meg jókedvében megy. A teszt meg egy vagyon.

2021. máj. 7. 21:49
 16/22 anonim ***** válasza:
17%
Védeni kell az orvost, mert ő viszont lehet, hogy nem oltatta be magát....
2021. máj. 7. 22:20
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
#15:Ebben van igazság. De tovább görgetve a gondolatmenetet akkor már a PCR teszt is hülyeség, mert ha tegnapelőtti, attól még előző nap is fertőződhettél. Itt inkább szerintem az a lényege ennek, hogy egyrészt ezzel veszik rá az embereket, hogy oltást kapjanak mielőbb, másrészt az aktív pozitívokat kiszűrjék időben és ilyen módon akkor csökkenhet a fertőzési kockázat.
2021. máj. 7. 22:23
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Ezek fekvőbeteg ellátásra értendők, ahogy nézem, ha be kell feküdni egy műtétre/rehabra. Ha pl. te el akarsz menni egy szakdokihoz vagy fogat húzatni, akkor oda nem kell semmi. Megtévesztő kicsit valóban. Gondolom azért kell a kórházba, hogy oltatlanok ne fertőzzék meg a többieket meg az amúgy is foghíjas személyzetet ne vágják hetekre karanténba.
2021. máj. 7. 22:47
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

#17 Természetesen dupla teszt. Egy 48 órával a műtét előtt, egy pedig a kórházba érkezés napján.

Magánkórházban is ez volt műtétekhez a protokoll a járvány kezdetétől.

Ezt a TB-nek kellene állnia. Oltott, oltatlan is fertőzhet fertőződhet, a frissen oltottak egymást simán körbefertőzhetik, egy kórházban a lehető legbiztosabbra kellene menni, hogy csak nem fetőzött személyek mennek be.

Az ellátáshoz pedig az oltatlannak is joga lenne többletköltségek nélkül, hiszen ugyanúgy fizeti a TB-t.

2021. máj. 7. 23:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Patikában tegnap elküldtek, nem volt nekik elég a TAJ meg lakcím kárt.ám.Ez van.A hazai eü telje.en meghibbant.
2022. nov. 22. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!