Miért alakult ki ez az óriási oltásellenesség az országban?
És mi változik tőle? Semmi. Ebben megint a politika is közrejátszik, valaki azért nem hajlandó, más meg azért, mert nem tudja mi van benne, esetleg vírus tagadó.
Az Oroszt és a Kínait pl. sokan nem is akarják, mert azzal a talán kevésbé tudnak utazgatni. És hát a mai világban fontos, hogy a FB és az Insta tele legyen nyaralási fotókkal, de szigorúan külföldiekkel.
Ez csak az én véleményem.
Nem vagyok oltásellenes, de nagy a dilemma, hogy mit és mikor fogadjon el az ember. Előre leszögezem, egyik hatékonyságában és biztonságosságában sem bízom, csak elfogadom, hogy most ez van, és még jobb ötlete nem volt senkinek.
- amerikaiak: ellene szól, hogy egészen új technológia, de egy átlag városi ember kapcsolatok nélkül úgysem jut hozzájuk
- Astra, Jansen: vérrögképződési cirkusz, a 2. adagot az Astrából csak 3 hónap múlva kapod, kérdéses, addig mekkora a hatékonyság és lehet-e majd utazni vele.
- Sputnyik, Sinopharm: kérdés, elhiszed-e a közlemények hitelességét, és lehet-e majd utazni velük.
Szóval jó megoldás nincs. Vedd még hozzá, hogy az oltás egy hatalmas káosz, kb. mintha egy gép sorsolná ki, hogy melyiket ajánlják fel. Én pl. 40-es nőként decemberben az 1. nap regisztráltam, és csak a múlt héten lett volna lehetőségem a kínaira. Ennyi idő alatt már eléggé frusztrált lettem, hogy kb. boldog-boldogtalant beoltottak már, azokat is, akikre úgy kellett rátukmálni, de én, aki 1. nap jeleztem, hogy kérem, "nem számítok". Aztán meg ha ennyi ideig nem kaptam el, most miért is legyen "sürgős"? Oltás után sem fogok "ugrálni", mert mint mondtam, nem bízom ezekben a gyorsan "összetákolt v*ckokban", főleg a mutánsokkal szemben mutatott hatékonyságukban. Most, hogy lehetett jelentkezni, jelentkeztem az Astrára - mert hát ez is egy esély, kínai annyi jön, mint a tenger, és azt semmiképp se lennék hajlandó beadatni. Ebban is van kockázat, de mindegyikben van, remélem, nem lesz semmi nagyobb baj (a lázat meg az ilyen "futottak még" mellékhatásokat hagyjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!