Magánorvos az első alkalmon azzal indított, hogy tegeződjünk, ez nekem kissé kellemetlen. Mi lenne a helyes megoldás?
Kb. 1 éve voltam nála elsőnek (és akkor utoljára), viszont hamarosan újra mennem kell hozzá, szinte biztos vagyok benne, hogy már meg sem fog ismerni. Azonban tavaly mikor elsőnek voltam nála, rögtön azzal kezdte, hogy tegeződhetünk-e, engem ez egy kissé váratlanul ért, de természetesen nem mondhattam nem-et (talán bunkóság lett volna?), viszont én annál jobban tisztelem az orvosokat, hogy például csak egyszerű "Szia"-val köszönjek.
Azért teszem fel a kérdést, mert hamarosan újra megyek hozzá (tavalyi alkalomtól teljesen függetlenül), és szinte biztos vagyok benne, hogy megint fel fogja ajánlani, kérdésem pedig az, hogy mi lenne az illő megoldás? Alapvetően én a tegeződés híve vagyok, csak nem feltétlen az orvosokkal. Vagy csak én tolom túl?
Én is ugyanígy "rágörcsölnék" erre mint te.
Szóval én azt tenném ,hogy megvárnám az újabb tegeződési felkérést a következő alkalomkor.
Ha emlékszik rád és esetleg szóvá is tenné.. te is felejthetsz :)
Te tolod túl. Ők is ugyanolyan emberek mint bárki más. Tisztelni kell őket épp úgy mint a sarki kisboltost, vagy akárki mást, de nem kell tőlük seggre ülni. Tök jó hogy ilyen laza és közvetlen, nincs isten-szindrómája.
Én az állatorvosunkat tegezem, imádom hogy nála nem kell feszengeni.
Fogorvosról van szó.
22 éves vagyok.
Alapvetően csak a köszönéssel van bajom, ott mehet félre adott esetben a dolog. Tehát ha félre teszem a magam hülyeségét, akkor egyáltalán nem illetlen egy nem formális köszönés, vagy esetleg az, hogy elfogadom a tegeződést, de részemről a köszönés marad formális?
Ha az ember odafigyelve beszél, el lehet kerülni a megszólításokat.
Köszönés is lehet udvariasan semleges, én szeretem a "szép napot!" használni ismerősöknél és idősebbeknek is. Ez csak egy jókívánság a napra.
de természetesen nem mondhattam nem-et - rhadt nagy problémáid lesznek az életben, hogyha ilyen a felfogásod.
Nekem mondta volna, én szépen megmondom neki, hogy természetesen NEM tegeződünk. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!