Valószínűleg meddig fog az tartani, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni bizonyos szolgáltatásokat?
Hallottam, Orbán bejelentette, hogy ehhez kötik a fürdők, mozik stb használatát. Ugyanakkor én nem szeretném magam beoltani (nem vagyok oltásellenes alapvetően, más okból, egészségügyi inkább).
Mit gondoltok, mikor nyit ki teljesen az ország, a be nem oltottak számára is? Nyár közepére mondjuk vagy idén már felejtsem el?
Ilyen részletesen nem mentünk bele, hogy melyiket ajánlja/melyiket nem. Igazából nem az oltás konkrét hatóanyagaval van gond, attól valószínűleg bajom nem lenne, hanem az adalékanyagok közül nem tudni, melyikre lehetek allergiás és melyikre nem.
Meg ő azt mondta, hogy 22 évesen minimális az esély arra, hogy a covidtól nagyobb bajom legyen (pláne hogy valószínűleg én már át is estem rajta, csak nem teszteltek.. De tipikus covid tüneteim voltak, nehézlégzés, hőemelkedés, száraz köhögés).
Ahj, tök nehéz ez a kérdés, mármint nekem alapvetően nem lenne bajom az oltással, de közben vannak nagyon negatív élményeim is, mikor ezek az allergiás dolgok kijottek és nehéz döntést hozni, mégis azt érzem, rá vagyok kényszerítve valamire, amit szívem szerint elkerülnék.
De valószínűleg kikérem más orvos véleményét is, mit gondol... Tényleg nem akarok egész nyáron itthon ülni :(
Lehet, hogy nem fogsz meghalni.
Erről még nem láttunk statisztikát.
Gyanítom nem is fogunk. Ahogy arról sem, hogy mennyi beoltott beteg fekszik a kórházakban.
Ahogy arról sem, hogy a kórházi személyzetből mennyien tudják kezelni a lélegeztetőgépeket.
23 éves egészséges, sportoló srác halt meg, egy utcára tőlem. Semmi baja nem volt, "csak" a covid.
14-es,
Nekem is viszonylag közelebbi ismerősöm 2 oltás után került lélegeztetőre coviddal, bár szerencsére tulelte, de mégis furcsa.
Egy egyetemi ismerősöm meg 1 hétig feküdt majdnem 40 fokos lázzal az oltás után, kikelni nem tudott az ágyból és mondta, ennél a covid is jobb volt (ő elkapta a második hullámban).
Mindenfélét hallani sajnos erről, igazából én nem vagyok orvos, szpval erről nem tudok nyilatkozni, ezeket csak hallottam a környezetemben. Persze azért a többség könnyen atveszeli az oltást, az is igaz.
Van egy olyan érzésem, hogy Magyarországon a legutóljára, vagy a legutolsók között fogják egyértelműen kimondani, hogy vége van a járványnak. Illetve annak a személynek a számára lesz vége a járványnak (persze ezt így, ebben a formában nem fogják kimondani), aki folyamatosan be van oltva az éppen aktuális vakcinaimmunitási lejárati dátumig bezárólag.
Magyarul: ha be vagy oltva, akkor mehetsz majd focimeccsre, meg amit esetleg kisebb - nem zenei - fesztiválokat megrendeznek, azokra (a zenei szakmával pár méltán vagy méltatlanul - ebbe most ne menjünk bele - túlsztárolt - formációt kivéve igen ki lett tolva).Egy talán 2-3 tucatnyi(de lehet, hogy sokat mondok) menő zenekar meg kisebb-nagyobb vagyonokat kapott jóvátételként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!