Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hülyeséget csináltam, amiért...

Hülyeséget csináltam, amiért visszautasítottam az oltást?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel hívott az orvosom, hogy ma délben mehetnék Astra Zeneca oltásért. Nagyon meglepett a hívása, huszonéves egészségesként még egyáltalán nem számítottam rá. Úgyhogy vissza is utasítottam azzal, hogy sajnos ilyen hirtelen nem jó az időpont. Ami egyébként igaz, mert ma valóban úton vagyok, és mivel az oltás után sokan rosszul vannak 1-2 napig, ezért nem akartam lázasan, elgyengülve átutazni az országot. Bár ha nagyon akartam, át tudtam volna szervezni, de a másik aggályom pedig maga az Astra vakcina volt, sok rosszat hallottam róla.

Mindenesetre mára már megbántam, hogy lemondtam, és nem éltem a lehetőséggel, szerintem hülye voltam, hogy reflexből elutasító választ adtam. Most amiatt idegeskedek, hogy mégis fel kellett volna venni, ki tudja, mikor hívnak legközelebb.

Szerintetek is butaság volt lemondani? Vagy nem kell ezt ilyen tragikusan felfogni?

2021. ápr. 15. 10:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

#10 A kérdés az, hogy mi alapján alakítod ki a véleményed?

A valcinák tulajdonságai nem egy 12 rubrikás táblázatból szűrhetők le.

Nekem ugyan mindegy, csak gondoltam, rávilágítok a túloldali helyzetre is...

2021. ápr. 17. 23:36
 12/14 anonim ***** válasza:
88%
Amíg vársz a következőre, simán van esélyed, hogy elkapd a vírust ez a fő probléma. Amúgy az astra annyira kockázatos csak mint bármelyik másik, mellékhatás bármelyiknél lehet amit nem lehet előre látni, a másik hogy az astrából fogyott a legtöbb és ez egy jó üzleti fogás volt, hogy lehúzza a többi cég hogy az ő vakcináik is fogyjanak. A fogamzásgátló szedése, dohányzás, helytelen táplálkozás sokkal nagyobb rizikófaktort jelent, mint az astra a vérrögképződés tekintetében.
2021. ápr. 19. 13:50
 13/14 anonim ***** válasza:
66%

#11-es,hogy mi alapján alakítom ki a véleményemet?

Olvasok,és hallgatok.

Két vakcina jöhetett szóba, a ruszki, vagy Pfizer.Ma megkaptam a Pfizert.

N/40

2021. ápr. 19. 13:55
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 Az helyes, ha olvasol, hallgatsz, csak nem mindegy, hogy mit, és milyen alaptudásra teszed rá ezeket az infókat.

Örülök, hogy megkaptad az oltást, már egyel könnyebb lesz. De továbbra is olvass, figyeld az eseményeket, mert lesz itt még izaglom, meg hejehuja :-(

Nekem is az általad említett kettő a kedvencem, de fordított sorrendben, viszont a másik kettőnek (AZ, Sinopharm) is megvannak az előnyei, hiába alacsonyabb a hatásfokuk a fertőződés szempontjából. Én azoktól sem zárkóztam volna el első körben, mert még a kínai is megment legalább a meghalástól, és valószínűleg a kórházba kerüléstől is. Csak a sajtósoknak kifizetődőbb azt írni, hogy a kínai kukába való, pedig ez azért annyira nem igaz. Mondjuk a kínairól is hosszú pro/contra posztot lehet írni, de összeségében nem javaslom a visszautasítását.

Nemsokára (1-2 hónapom belül) updatelni kell úgyis a vakcinákat, mert pl most Indiában baromkodták el az emberek a járványt, abból lesz nagy bada járványgörbe, meg Isten tudja, hanyadik veszélyes variáns. Ugyanígy lesz még pofáraesés a brazil helyzetből is. Mind az emberek, és kormányok oltári baromságából kifolyólag. Rossz intézkedések + ostoba emberek = szív megint mindenki. Úgyhogy az oltás ellenére még figyeld a helyzetet, mert nagyon nem lesz vége még jó darabig (Rohadt.élet.már.baromira.unom.én.is...)

2021. ápr. 19. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!