Egy korhazban az egyik apolonak akartam adni egy 5 ezrest, de visszautasitotta azzal, hogy ne sertsem meg. Gaz vagyok?
Hat nem tudom, kellemetlen volt mert en tenyleg lattam, hogy sokat segit es tudatni akartam, hogy megbecsulom, de nem fogadta el.
Amugy ez egy videki korhaz ahol nagyon keves a fizu, szoval az otezres "tobb itt", mint Bp-n
Első hozzászóló: gratulálok ehhez a következtetéshez, álljunk hozzá úgy minden egészségügyi dolgozóhoz, mint valami pénzéhes csőcselékhez.
Figyelj, nem mindenki fogadja el. Egyszerűen beleültették azt a mentalitást az emberek fejébe, hogy mindenképp adni kell, mert van egy kiterjedt hálapénzrendszer az idősebb orvosok körében, akik nem hogy nem fogadják el, hanem el is kérik a pénzt. De ez nem azt jelenti, hogy más is elvárja, akár orvos akár nővér. Tapasztalatból mondom, hogy néha egy kézzel fogható kedveskedésnek (virág, csoki, bármi) jobban örülnek illetve örülök, ha mindenképp a háládat szeretnéd kifejezni. Volt, hogy egy hölgy, akit hazaengedtünk 1 hét múlva süteménnyel tért vissza, szívesen fogadtuk a kedvességét.
Szia!
Édesanyám apólónő. Ők a legtöbbször úgy kapnak paraszolvenciát, hogy mikor a beteget kiengedik egy borítékba átnyújtja a nővéreknek vagy odaadja a teljes összeget a főnővérnek, hogy ossza el azok között, akik segítettek neki. De ha pénzt nem is fogadnak el akkor valami finom bonbon, lekvár, sütemény vagy hasonló is sokat jelent nekik :)
És nem vagy gáz, nagyon kedves volt tőled! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!