Mi van akkor, ha a 2. Oltást már nem kéri valaki?
A Pfizer esetében már 2 héttel az első adag után 80% körüli védettség alakul ki.
Mivel annyi mellekhatásról olvasni, a második után azt mondják, erősebben is jelentkeznek, hogy ha megelékszek ezzel a 80%-os védettséggel, akkor mi van?
Más oltás 2 után is kevesebb százalékban véd, pl Astra Zeneca, kínai.
Ha esetleg van itt hozzá értő, megírná a véleményét?
Ezen gondolkodom én is, mi van, ha egy 2 adagosból csak az elsőt veszem fel?
Eddig a Johnson lett volna a nyerő az 1 adag miatt, de a hírek most nem épp pozitívak róla.
Valszeg? :D
De, már az első után küldik.
A fő kockázata ennek az, hogy mivel a gyártó nem így tesztelte a vakcinát a kísérletekben, nem fogod megtudni, hogy meddig tart a védettséged. Hacsak nem járkálsz antitesttesztekre a laborba. Ami azért macerás.
Nyilván bizonyos adminisztratív problémákkal szembe kell nézned, lehet pl. hogy bizonyos országokban így oltatlannak fogsz számítani. Akár itthon is.
Persze ha már van időpontod a második oltásra, akkor eléggé kiszúrás velük, ha nem mégy oda, hiszen a kiolvasztott vakcinákat egy szűk határidőn belül föl kell haszálniuk. Ez előfordulhatna úgy is, hogy nem a te hibád, de azért ildomos lenne valahogy lemondani az időpontod.
Köszönöm a rendes válaszokat!
Egyenlőre még csak most kaptam az elsőt, szombaton, még odébb van a második.
7-es
Mert 2 adag után ugye tudják, hogy meddig tart, sőt, hogy egyáltalán hosszabb ideig tart-e? Ja, nem. Én mindenesetre erősen kételkedem abban is, hogy ne nézték volna 1-re, mert akkor ugye hogyan jutottak arra, hogy 2 kell...?
Amúgy mindegyikre igaz, hogy 2,3,4,5 oltás után még egy kicsivel több a védettség, már csak azért is, mivel akkor újraindul az óra egy későbbi időpontban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!