Kedves Fórumozók! Fogorvoshoz kellene menjek jövő héten (lyukas fog, de még nem fáj), a járvány miatt viszont parázok. Hezitálok nagyon. Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre!?
Én megyek így is fogorvos. Egyrészt az egészségügyisek nagy része be van oltva, ezért kisebb rizikófaktort jelentenek. Másrészt sokkal tisztább minden, mint egy boltban, legalábbis a magánszektorban biztosan. Ha magánorvoshoz mész, ott egészen biztosan időpontra mehetsz csak, ezért kevesebb emberrel lehetsz egy légtérben, és mérnek lázat. Komolyabban is veszik a maszkhasználatot és meg is követelik. Talán az állami rendelőkben is komolyabban veszik most a dolgokat, de arról nincs tapasztalatom.
A most lyukas fog, ami nem fáj, később problémákhoz vezethet. Pl. elkezd fájni, vagy ha sokáig kitart ez a helyzet, letörhet, tovább romolhat, lehet, húzni kell.
Szóval én személy szerint mennék. Sokkal inkább ez, mint egy zsúfolt üzlet...
Mivel főleg légúti úton fertőződnek meg az emberek, és az orvoson lesz maszk, nem leszel extra veszélyben. Főleg ha az előző beteg után kiszellőztetnek. A maszk ugye nem a viselőt védi hatékonyan, hanem a többieket, tehát ha az orvos fertőzött is, nem valószínű, hogy téged megfertőz. Ha te vagy beteg, az az orvosnak szívás, de egyrészt valószínűleg már oltott, másrészt vannak jól védő maszkok is.
Az eszközök fertőtlenítésére pedig amúgy is szükség lenne, hiszen nem csak koronavírus van a világon. Szerintem hepatitiszt se szeretnél az előző betegtől elkapni.
6-os
Azért ennyire nem. Én is voltam pár hete, nem volt ott semmilyen mérés, meg kikérdezés. BE vannak oltva, sőt ők éppen már át is estek rajta tavaly ősszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!