Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valaki évek óta Németország...

Ha valaki évek óta Németországban dolgozik, német cégnél, AOK-t fizetik, mire számíthat, ha itthoni tartózkodása során rosszul lesz vagy baleset éri? Vagy ha kint lesz beteg, de a hosszadalmasabb kezelést itthon szeretné igénybe venni?

Figyelt kérdés
Érdemes lenne erre az eshetőségre készen az itthoni tb-t is fizetni maga után?

2021. ápr. 7. 15:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A legértelmesebb megkérni Némeotszágban rá a nemzetközi betegbiztosítást, akkor mindenhol ellátják EU-n belül.

De annak semmi értelmét nem látom, hogy komolyabb esetben ne a németországi jó kezelést kérje valaki a magyarországni minösítethetetlen helyett, hanem fordítva.

2021. ápr. 7. 15:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Tb-t csak 1 eu-s országban fizethetsz. Ha több örszágban fizetnél meg is büntetnének. ( tudom, utánajártam magam is)

Ki kell váltanod az Eu biztosítási kártyát, így vészhelyzet esetén jogosult leszel az orvosi ellátásra akárhol vagy Eu-n belül.

Viszont nem sürgős eseteknél nem fizet a biztosító.

Én Angliában élek, és amíg unió tagja volt, jogosult voltam otthon is a vészhelyzetben kialakult kezelésekre. De pl: az orrsövény műtétemet otthon csak magánkóház vállalta. Államilag nem, mivel az ilyen műtétek Angliában is adottak.

2021. ápr. 7. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!