Beoltották már a szavazóbázist? Mikor jövünk mi?
Lehet elkaptam a covidot apámtól (ő sincs még oltva sajnos), de arra gondoltam, hogy nem kérek tesztet, mert akkor még 3-6 hónapig nem oltanak, de nekem mindenképpen kell az oltás! Attól félek, ha emiatt tolódik, ősszel sem kapok, mert akkor jön a szavazóbázis 2. köre!
Egyébként remélhetőleg meggyógyulok, mire megkapnám, úgyis a végén vagyok sornak 20 évesen.
#10 Erről van forrásod?
Kérdező: egy természeti katasztrófát politikai alapon bírálni... A mentő sem kérdezi a pártállásod, amikor bevisz a kórházba, az orvos sem.
#14 Szerintem rosszabbul járt vele, mint egy Astrával, vagy keleti vakcinával. A Pfizer nagyon hatékony ,gyorsan lehet előállítani, frissíteni, kevés a "mellékhatása", de szerintem egyelőre túlságosan specifikus.
Sokan nem tudják, de a technológiát egy bő évtizede fejlesztik, és akartak is csinálni egy koronavírusokra hatásos, univerzális vakcinát, de a klinikai tesztekre nem maradt pénz, úgyhogy az addigi kutatásokat, eredményeket vezárták a szekrénybe pihenni. (A politikusok szerint bem volt prioritása az ilyen vakcinának >:( )
Más: azért az oltásellenes balosoktól kérdezem, akik eddig azt mondták, (helyesebben azt mondták nekik, ők meg tovább szajkózták), hogy "ezt az összetákolt cakcinát" nem kérik, azok vajon hogyan vélekednek arról, hogy most Gyurcsi beoltatta magát?
Vagy csak addig mondják egyesek a "ne oltasd magad" mantrát, amíg ők maguk nem kapják meg, tehát azért mondták, hogy ők előbb kerüljenek sorra?
En konkrétan egy ilyen embert ismerek, blockoltam is az ismerőseim közül, amikor kiderült.
Érdekelne, hogy a Pfizer miben specifikusabb, mint az Astra? Mindkettő a tüskefehérje kódját tartalmazza. Egyik lipidburokban, másik adenovírusban.
Az is érdekelne, hogy miért ennyire népszerű az "oltásellenes balosok" rémével riogató Fidesz propaganda? Nincsenek sokan oltásellenes balosok, a zömük jobbos, leginkább szélső. A baloldal csak az orosz és a kínai végleges eredmények előtti bevetését kritizálta.
#16 Mondjuk például éppen a vektor miatt... Nem fogom elmagyarázni, ha érdekel, majd elolvasod magad, ha eddig nem tetted.
De megkérdezném a keleti vakcinákat elutasító, nagy tudású szakértőbázist, hogy mi a különbség az Astra és a Sputnik között? És majd amikor az Astrát Indiában gyártják, akkor az keleti lesz, vagy nyugati?
A sok elmegyenge politikai alapon választ vakcinát? Agyrém!
This is why public health campaigns explaining the safety and efficacy measures are so important. The Hungarian government said “such a campaign is still underway to get as many people as possible vaccinated and trust the vaccine.” Ez a kormány tevékenysége és szándéka. ezzel szemben Krekó Péter, és a követői:
“The Hungarian government's promise to apply and license Sputnik V quickly is … not only unfounded, but could also undermine the general confidence in vaccination,” Krekó’s think tank Political Capital wrote.
Mit ad isten, engedélyezték, használják, és közel olyan hatékony, mint a Pfizer.
plusz:
“The stakes are pretty high,” said Krekó. “If you undermine the willingness of people to vaccinate themselves, [Orbán] can suffer the political consequences.”
Tehát Krekó, és udvartartásának az a célja, hogy minél több ember legyen beteg, haljon meg, és ennek következtében buktassák meg a kormányt. Tehát Krekóék folyamatosan, és aktívan tesznek azéler, hogy az embereket elbizonytalanítsák, rémhírekkel, álhírekkel megdöntsék az oltásokba, védelmi intézkedésekbe verett bizalmat, és ezzel politikai célt érjenek el - sok ezer ember egészségromlása, esetleg halála árán.
Ezt k.va nehéz kimagyarázni, és ha te is részt veszel ebben csak azért, hogy leváltsátok a kormányt, akkor embertelen vagy! Ott lesz nektek a szavazófülke, tessék ott ikszelni, ahová tetszik! De emberéletek árán megnyerni egy szavazást a leggusztustalanabb népirtás, amit el tudok képzelni!
A vektor miatt, ami miatt a Szputnyiknál már a két dózis között is vektort kell cserélni, nehogy a szervezet a vektorra legyen immunis és a tüskefehérjét már le se kódolja. És afölött is nehéz elsiklani, hogy a egyelőre csak a Szputnyik mért hatékonysága éri utol a Pfizert és a Modernát. De nyilván mindent megmagyaráz, amit te tudsz, de nekem nem vagy hajlandó elmagyarázni.
"De emberéletek árán megnyerni egy szavazást a leggusztustalanabb népirtás, amit el tudok képzelni!"
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy jelen pillanatban mindenki azzal jár a legjobban, ha elfogadja az oltást, ami jut neki, politikai oldaltól függetlenül. De emberéletek egyelőre a hatalmon levő kormány késlekedő, felemás korlátozásain száradnak, nem a partvonalról kritizáló ellenzékén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!