Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Covidosok! Nektek is ezt...

Covidosok! Nektek is ezt mondta a haziorvos pozitiv teszt utan?

Figyelt kérdés
Kicsit erdekesnek talalom, mert eddig teljesen maskepp volt. Felhivtam a haziorvost, de oltas miatt ugye csak az asszinsztenssel lehet beszelni. Elmondtam neki, hogy pozitiv lett a tesztem es hogyan tovabb. Azt mondta, hogy mar nem a pozitiv teszttol szamitjak a 10 napot, hanem az elso tunetektol kezdve.. Ez biztos igy van? Szegeny asszisztens sokszor nincs toppon igy nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban mennyire van kepben. Hatarozatot meg nem kaptunk, azt mondta hogy majd az ANTSZ fog hivni, emailt mar nem kuldenek
2021. márc. 31. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm elkapta, a doki kérdezte mikor kezdte magát rosszul érezni, és onnan számolták ki a 10 napot.

Érdekesnek tartottam énis.

2021. márc. 31. 14:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Mar csak azert is, mert nem csak en kaptam el es a szuleimnek csutortok ota van tunet, nekem hetfo ota es egyszerre csinaltak meg a tesztet
2021. márc. 31. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az első tünetektől számítják, már tavaly ősszel is így volt. Rokonom kb. a 7. napon csinált tesztet a tüneteitől, így még javában köhögött, mikor az orvosa azt mondta, hogy már letelt a karanténja.
2021. márc. 31. 14:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom :)
2021. márc. 31. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
89%
Az első tünettől kell számolni, mert ez a hatályos NNK eljárásrend. Mindig is így volt. Miért is a teszttől kéne számolni? A tesztetlés nem befolyásolja a betegség lefolyását.
2021. márc. 31. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:
88%

Így van.

Ha 10 napja kezdődött a tüneted, a 8.-on teszteltek és a 10.lett meg az eredmény, ami pozitív, akkor pozitív PCR-rel korzózhatsz kint. Logikus.

2021. márc. 31. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!