Mi alapján döntik el kit kell oltani koronavirus elleni oltással?
Regisztráció alapon megy, gondolom ezt tudod. Ha regisztráltál, akkor ott is van egy sorrend, hogy először a 65 év felettiek, krónikus betegek, stb, attól függően, hogy ki mennyire veszélyeztetett. A háziorvosodnál is érdeklődhetsz, bár sokat nem fog tudni mondani azon kívül, hogy értesítenek azonnal, amint sorra kerülsz.
Mikor regisztráltál?
Én úgy tudom, hogy az oltás nem attól függ, hogy mikor regisztráltál.
Nem tudom ennyi idős vagy, de elsőként nyilván az idősek kapnak. Az oltások körzetekre vannak szétosztva. Úgyhogy nagyjából attól függ, hogy mikor kapod, hogy mennyi idős van a körzetedben. Abban a körzetben ahol kevesebb az idős, és a krónikus beteg, ott már elkezdték az oltást a fiatalabbak körében is, ahol meg sok ott még sokan nem kerültek sorra. Nem tudom milyen krónikus betegséged van, de pl ha annyira nem súlyos és nem is mész sehova, akkor előfordulhat, hogy megkapják előtted azok akik rendszeresen járnak be dolgozni, mert jobban ki vannak téve a fertőzés veszélyének.
Nagyjából ennyit tudok mondani, de ha regisztráltál akkor megfogod kapni.
Ahogy az várható volt pár hét után összekeveredtek a szálak, mert bejött rengeteg változó. Addig volt 1 csoport (eü) meg egy vakcina (Pfizer)
Később aztán melyik doki mennyit kap, mennyi betege van, abból mennyi súlyos, ki melyik vakcinát utasítja vissza, vagy melyikből kaphat és legfőképpen hogy nem zárták le a regisztrációt stb. Na és persze kidőltek a csontvázak is, hogy a hatósági nyilvántartások szarok, nincsenek összekapcsolva, meg persze a páciens sem méltóztatik bejelenteni ha máshova költözött, vagy pl nem választ új házidokit. Ezért aztán párhuzamosan beindult a többi csoport is, így aztán most a 2-től a 6-osig mindegyik pörög és már az atyaúristen sem látja át, csak hajtják a számokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!