Idős szüleim megkapták az AstraZeneca vakcinát és majd a 2. oltásra csak nyáron júniusban kell menni?
Figyelt kérdés
Orvos is azt mondta nekik hogy majd nyár elején találkoznak újra a 2. oltásnál, de előtte majd szólnak telefonon. Az Astra-s oltási papíron is az áll hogy jún 3 az esedékes második oltási időpont.
Hogy is van ez akkor? Nem úgy volt hogy 1 hónapon belül kell adni a második adagot, és utánna lesz az hogy 90% környéki védettsége lesz az adott beoltottnak?
2021. márc. 15. 17:08
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy azóta módosítva lett a második oltás időpontja, 4-12 hét telhet el a két vakcina között.
2/4 anonim válasza:
12 hét az ideális idő a két adag között.
3/4 anonim válasza:
"A védettség kialakulásához 2 adag, 4-12 hét különbséggel beadott vakcina szükséges. Magyarországon 4 hét különbséggel alkalmazzuk a vakcinát, a mielőbbi védettség kialakulása érdekében."
Szóval június belefér, de szerintem hamarabb megkapják.
4/4 anonim válasza:
Most már 12 hétre hívják az AZ-oltottakat, az adja a legmagasabb hatékonyságot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!