Gyerekeknek hogy csinálják covid pcr tesztet?
Nem kellett lefogni, csak a kezét megfogni. Mert ugye amikor bedugják a pálcát, akkor reflex szerűen nyúl a gyerek a szájához, hogy kiszedje, ami benne van. De nem volt vészes.
Én csak azért vittem, mert 4. napja 38.5 felett volt folyamatosan a láza, volt 39,5 is, úgy, hogy még sosem volt lázas életében. Így amikor hívtam a gyerekorvost, egyből tesztet kért. Az negatív lett. Két nap múlva magától elmúlt a láza is, a gyerekorvos még csak telefonon sem volt hajlandó semmit mondani, mit adjak neki, mi lehet a baja, csak ha megjön az eredmény... Mire megjött már semmi baja nem volt.
Nem kell ráparázni a dologra. Én annyit mondtam neki, hogy orvoshoz megyünk, mert beteg. Amúgy nagyon jófej volt az, aki a mintát levette, beszélgetett vele egy jót előtte. Nem lesz a gyereknek semmi traumája emiatt. Nem fáj, csak kellemetlen pár pillanatig. Több gyerek volt ott aznap, vidáman rohangáltak mintavétel után, amíg a gyorstesztre vártak.
Úgy lesz, hogy vesznek egy mintát a gyorsteszthez, ha ez pozitív akkor ennyi volt, mehetsz haza. Ha az negatív, akkor vesznek újra mintát, azt küldik pcr-re.
Nálunk hogy ne kelljen kétszer mintát venni, egyből kettő pálcikával törölték meg a garatot. Így csak egy rossz élmény, nem egyből kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!