Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Félek, hogy a koronavírus...

Félek, hogy a koronavírus ellen beoltottak lassan előnyhöz jutnak. Én meg sosem fogok sorra kerülni. (?)

Figyelt kérdés

Ugye már megjelentek a hírek, hogy majd csak ezzel az igazolással lehet utazni, nyaralni, menni mindenfele. Egyre több embert beoltanak, ők majd mind mehetnek nyáron ahova szeretnének. Én meg egészséges huszonévesként a sor legvégén leszek az oltásnál, ezért fognak korlátozni mindenben.

Ez miért igazságos???

2021. márc. 13. 09:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
39%
Azért igazságos, mert te, huszonévesként nagyon kis eséllyel fogsz belehalni, ha elkapod.
2021. márc. 13. 09:15
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Várj, kérdező, nyugalom. Nem eszik olyan forrón a kását! Majd ha a fiataloknak szóló rendezvényekre senki nem megy, akkor talán észhez térnek. Egyébként sincs még erről rendelkezés, pláne mert tudjuk, hogy az oltottak is fertőzhetnek.

A másik, mire te sorra kerülsz, legalább lesz már némi tapasztalat a vakcinákkal kapcsolatban. Ahhoz, hogy ne legyél a kísérleti nyulak egyike, talán érdemes várni.

2021. márc. 13. 09:23
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Én már ugyan megkaptam az első oltást, Szputnyikot, és rá két órára olvastam, friss hírek, hogy az EU nem fogadja el sem ezt, sem a kínait... 😃😃 No comment...

Én is a sor legvégén lettem volna, de olyan munkahelyen dolgozik ami hatalmas, és mivel ügyfelekkel is kell néha találkozni, így a cég szervezettel nekünk oltást, de nem lehetett választani, csak az orosz volt opció.

Ja és hab a tortán, hogy Budapestrol mehettem Ceglédre, mert csak ott oltottak, és a másodikra is mehetek majd oda.

Szervezetlen, fejetlen az egész. És ha igaz amit írnak, meg nem is utazhatok a xar orosz oltasommal... 😂

2021. márc. 13. 09:28
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem is jobb ez így.

Sokan fognak belehalni az oltásba. Az oroszok már most púdereznek, hogy lesznek ilyen rémhírek, de ez csak az amerikaiak összeesküvése. Ja persze...

Eleve kétszer kéne mindenkit oltani, és minimum évente. Még be se fejezték, újra kéne kezdeni.

Hetek óta oltanak. Az egész világon. De csak egyre több a beteg. Nem furcsa egy kicsit?

Amúgy meg nyugi. Idén nyáron is szépen elcsendesül és lehet menni nyaralni. Mielőtt a görögök és a horvátok csődbe mennek és berántják a régiót.

2021. márc. 13. 09:30
 5/15 anonim ***** válasza:
59%
Kíváncsi leszek, hogy a Balaton sound miből fogja betermelni azt a bevételt amelyből kifizetik az előadókat és még profit is maradjon nekik.
2021. márc. 13. 09:46
 6/15 A kérdező kommentje:

Én is olvastam, hogy aki orosz vagy kínai vakcinával van beoltva, az lehet, hogy nem utazhat majd, de ez még nincs eldöntve!!

Szerintem addig nem lenne igazságos olyen rendelkezést hozni, hogy a nem oltottak kiszorulnak dolgokból, amíg nincs annyi vakcina, hogy minden magyar embernek jusson és el lehessen dönteni, hogy be akatja adatni vagy nem. Mert én hiába akarnám beadatni, ha esélytelen, hogy a közeljövőben megkapom...

Nem is a külföldi utazásra vágyok, hanem a szabadabb életre. Egy kávézóba, étterembe jó lenne beülni. Maszk nélkül sétálni az utcán, bemenni a boltba.

#5: Lesz Balaton Sound? Nem is hallottam. Bár nem vagyok fesztiválra járó.

2021. márc. 13. 09:59
 7/15 anonim ***** válasza:
51%
#6 Igen, lesz, de csak az oltottakat akarják beengedni.
2021. márc. 13. 10:04
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ milyen portálon olvasgatsz!:D

"A svéd Umea Egyetem tudósai a PNAS tudományos lapban publikálták kutatásuk eredményeit. A szakemberek azt vizsgálták, hogy miért lehetnek hatásosabbak bizonyos vakcinák a koronavírus ellen, valamint megnézték azt is, hogy a most piacon lévő oltóanyagok közül melyik lehet a legeredményesebb a járvány elleni harcban.

Az általuk elvégzett tanulmány segít megérteni a vektoralapú vakcinák - például az Egyesült Államokban gyártott Johnson & Johnson vakcinájának és az orosz Sputnik V - nagyobb hatékonyságának mechanizmusát - írja az SVT csatorna.

Thomas Mertens, a német Vakcina Bizottság vezetője nemrég a Rheinische Postnak elmondta, hogy az orosz vakcina egy remek oltóanyag."

2021. márc. 13. 10:07
 9/15 A kérdező kommentje:
#7: Akkor nem lesznek túl sokan ott.
2021. márc. 13. 10:19
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy nagyon településfüggő is, hogy mikor kapsz oltást.

Én pl 2 hete sincs, hogy regisztráltam aztán a háziorvosom ma kérdezte az utcán mikor találkoztunk, hogy regisztráltam e, mondtam igen és azt mondta megnézi majd és igyekszik minél előbb szólni.

Habár lehet ez inkább már orvos-páciens kapcsolat de nyilván van összefüggés is aközött, hogy Budapestről/egy 1000 fős faluról van szó.

19/F

2021. márc. 13. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!