Astra Zeneca oltással nagy az esély a trombózisra?
Van akivel esetleg megtörtént vagy tud olyanról akivel történt ilyen?
Anyukámnak 5 évvel ezelőtt volt egy trombózisa és tüdőembóliát kapott.
Tegnap oltották be a covid ellen Astra Zeneca vakcinával amiről most egyre több helyen olvasom hogy trombózist okozhat. Mennyi lehet ennek a valóságalapja? Nagyon féltem őt, nehogy baja legyen (50 éves). A második oltása még hátra van.
Meghaltam, de egyébként jól vagyok! :-)
(8-as)
1:02-től nézd.
"Meghalt egy 52 éves szentesi orvos is mélyvénás trombózisban,, miután beoltották ezzel a vakcinával."
Kerdezö, ez egy mai, friss Info:
Eddig 5 Millio ember lett beoltva Europaban AstraZenecaval, ebböl 30 esetet jelentettek verrögkepzödes/problema miatt. (csak!) Ezek a panaszok a beoltottak között nem voltak gyakoribbak, mint a többi lakos/ember/Astraval nem beoltott között. Eddig meg nem bebizonyitott, hogy a trombozis ez esetekben az oltastol volt. Azert szüntettek be atmenetileg egyes orszagokban az AstraZenecat, hogy alaposan kivizsgaljak ezt.
Mire kell a beoltottaknak figyelni? Ha az oltas utan több, mint 4 napon at rosszul erzik magukat, mint pl. erös, allando fejfajas, vagy pontszerü verzesek jelennek meg a börön, akkor azonnal menjenek orvoshoz. (Forras, forditas: gmx.de)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!