Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Most akkor hogy van ez? A...

Most akkor hogy van ez? A krónikus betegeket ugye az Astra zeneca vakcinával oltják. Háziorvos olt továbbra is? Vagy csak kizárólag oltóponton oltják a krónikus betegeket?

Figyelt kérdés

2021. márc. 9. 10:26
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Érdekes amit írsz, így van. Múlt héten hívtam az orvost,hogy kb.mikor kapom már meg végre az oltást ami nekem való, ugye csak Astra Zeneca adják. Azt mondta, ő oltanak szívesen, de nincs oltás! Ez baj! Akkor hogy is van ez? Oltakozz ezt mondják állandóan, közben még nincs vakcina.
2021. márc. 13. 17:54
 12/18 anonim ***** válasza:
40%

Mert egy átverés. Ezért biztosan sokan lefújjolnak, de nem érdekel már.

Egy kisebb megyeszékhelyen lakom, de mióta bejött ez az őrület, két emberről tudok (az egyik krónikus beteg, a szívével), akik elkaptak valamit, elvileg a koronavírust. Na, most a tüneteik fejfájás, láz (kicsivel 38 fok feletti, ami szerintem normális ilyen esetben) és folyt az orruk. Ezért leteszteltették (PCR) magukat, ami pozitív lett. Az egyik novemberben, a másik januárban kapta el. De ez szerintem teljesen normális.

Ha olyan tüneteket okozna, amit pl. az ebola vagy a marburg vírus, akkor aztán tényleg azt mondon, hogy mindenki bújjon el a föld alá hónapokra szkafanderben.

A szövődménye a koronavírusoknak általában egy súlyos tüdőgyulladás, főleg idős, krónikus, gyenge immunrendszerű embereknél. Ilyenben halt meg 2009-ben nagymamám élettársa is.

2021. márc. 16. 10:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Javítom, mert érthetetlenül írtam. Szóval egy koronavírusos fertőzés szövődménye lehet tüdőgyulladás.
2021. márc. 16. 10:16
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem akarok senkit sem megbántani, de most tényleg az emberi tudatlanságra mentek rá. Ezzel olyan befolyást lehet tenni azokra, akik nem tudnak tájékozódni, szöveget értelmezni, és úgy általában a tömeg után mennek, mert nem képesek (vagy csak lusták) önálló döntéseket hozni, mérlegelni. Attól félünk, amit nem ismerünk. Szóval meg kell ismerni az ellenséget, jelen pillanatban ez a vírus. Ha valaki még mindig retteg ettől, sajnos saját magának, és ugyanúgy másoknak okoz ezzel bajt, betegséget, mert felelőtlen, nem akarja megismerni mi is folyik körülötte, ezzel lehúzza a többi, hiszékeny, még menthető embert is.
2021. márc. 16. 10:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Pont, hogy nem csak a gyenge immunrendszerű emberek tüdeje megy tönkre a vírus miatt . Van, hogy a vírus miatt túlpörög az immunrendszer , ún.citokinvihar alakul ki. A másik pedig, hogy alvadékonyabb lesz az ember vére a vírus miatt és vérrögök keletkeznek, melyek tüdőembóliát és hasonló finomságokat okoznak.

Ui.: már gyerekek, fiatalok vannak kórházba a korona vírus miatt. Senkinek sem gyerekjáték ez.

2021. márc. 16. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
40%

Igen, egy súlyos tüdőgyulladás ezt okozza, hegesedést. De ez mindig is így volt. Gondolom nem hunyt el senkid agyhártyagyulladásban, vagy vérmérgezésben, mert az kegyetlen.

Szóval ne keltsd a félelmet, amit írtam is feljebb.

Az oltóanyagokat pont emiatt a mellékhatás (vérrög képződés) miatt vizsgálják most ki.

2021. márc. 16. 10:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Félelem keltésnek nem nevezném azt, hogy leírom , hogy mit okoz. Akutan ARDS-nek megfelelő képet okoz és nem hegesedést. Hegesedés gyógyulás során alakul ki, nem ebben hunynak el( akutan) a betegek.

Egy fajta oltóanyagot vizsgálnak az ügyben, hogy okozhat e vérrögöket. De egy mezei fogamzásgátló is okozhat vérrögöt. Nincs olyan gyógyszer a világon , aminek ne lenne mellékhatása .

Szóval te pedig ne terjeszd az orvosilag nem helytálló dolgokat.

2021. márc. 16. 14:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Honnét veszed amúgy , hogy melyik halálnem mennyire kegyetlen ? Tudod mi a nagyon az? A hasnyálmirigy rák.
2021. márc. 16. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!