Mehetek másik háziorvoshoz?
Nem tudsz csak úgy egy gyógyszert másik orvossal feliratni. Háziorvost lehet váltani, akkor át fog kerülni a kartonod az új orvoshoz, ő kéri ki az előző dokitól.
Milyen gyógyszerről van szó?
Mehetsz mashoz is.
Arra keszulj fel, hogy lehet, huzni fogja a szajat, nekem mar volt olyan orvos, aki beszolt ezert, azonban akkor epp masik varosban tartozkodtam egy honapig, nem volt kedvem 300 kilometert utazni a sajat orvosomig.
Kotelesek ellatni egyebkent, csak nem orulnek a plusz betegnek.
Es igen, az a rendszerben viszont latszik, hogy milyen gyogyszert irtak fel neked. Egyebkent az orvost titoktartas kotelezi, hivatalosan semmilyen adatot nem adhatna meg rolad senkinek. Szomoru, ha ezt teszi.
2!
Egy szó sem igaz abból, amit leírtál.
Mi a nem igaz? Te ott voltal velem, vagy mi? :D
Plusz a rendszerben latszik minden. Erdekes, a nogyogyaszom ketto kattintassal meg tudta nezni, hogy melyik gyogyszert irta fel nekem a haziorvos :) De akkor biztosan ez sem tortent meg!
Nos, akkor nem, ha te mondod, igy is van. Csak azt nem ertem, hogy nekem akkor miert is sikerult? :D
Egyebkent kotelesek ellatni. Mondjuk az teny, hogy beteg voltam, nem azert mentem oda, hogy csak gyogyszert irassak, hanem mert tenyleg szarul voltam.
3, nem a kettes vagyok, de miért hazudtolod meg?
Az orvosoknak ellátási kötelezettsége van, tehát akut gond esetén akkor is kötelesek ellátni, ha nem az adott orvoshoz tartozol. Nyilván ez indokolt esetet jelent, a kérdezőé nem feltétlen az. De a "300 km-re vagyok a dokimtól és MOST vagyok szarul" már az, és olyankor ellát a random doki is, átvétel nélkül.
Nyilván Pesten ezt nem nyelnék be, hogy nincs kedvem a szomszéd kerületbe menni a saját orvosomhoz.
A Tér miatt pedig az is igaz, hogy lát mindent a doki a felhőben, hogy mit csinál a kérdező máshol, ugyanis ennek az elektronikus rendszernek pontosan ez a funkciója, hogy a beteg kórtörténete nyomonkövethető legyen.
Anyám elesett, bevittük a sürgősségire, én mentem el helyette dokihoz táppénzt íratni utána. Az asszisztens a tajszáma alapján még azt is látta, hogy milyen fájdalomcsillapítót kapott.
Szóval de, elég sok igazsága van a kettesnek.
**
Kérdező, esetedben az indokoltság a kulcsszó. Csak úgy nem tudsz másik orvoshoz menni, ismeretlenül, vizsgálat nélkül pláne nem írnak fel gyógyszert, neked ez kell jeligére.
Milyen gyógyszerről, milyen gondról van szó pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!