Csak úgy egy másik háziorvoshoz mehetek rendelésre?
1x voltam a rendes háziorvosunknál, de nekem a tüszős mandulagyulladàst sima náthaként kezelte. Anyukámat hagyta kiszáradni a hasmenése alatt és leordított minket, hogy székletvizsgálatot szerettünk volna kérni neki, mert 3 héten keresztül ment a hasa. Én voltam az egyetemi házi/üzemorvosnál, aki szintén leszarta, hogy meggyógyulok vagy sem. Most egy 3. orvoshoz szeretnék elmenni megnézni, hogy milyen, illetve szeretnék végre meggyógyulni :( Lehet ilyet, hogy nem ahhoz az orvoshoz tartozván beülök a rendelőbe és kivárom a soromat? :s
Köszönöm a válaszokat!!!
Nem ilyen nincsen. Csak lakcímkártyával tudsz átigazolni és ha lakcím szerint nem hozzá tartozol, akkor nem fognak felvenni.
Halkan hozzátenném hogy a háziorvos nem betegségeket kezel, hanem diagnosztizál és elirányít a megfelelő szakrendelésre (ahol pontosabb diagnosztika után elkezdik a kezelést) - maximum oltást ad be, táppénzre ír vagy tüneti kezelést csinál mint a nátha esetében.
Hely válogatja ezek szerint, a mienk több személyt is átvett, hogy a család együtt maradjon, bár nem egy helyen laknak, csak az egyik tartozik az ő körzetébe.
Azért a háziorvos vért is vesz, vizeletet is vizsgál, a cukorbetegeket például simán ellátja, mint a magas vérnyomásosokat is. Sokszor a beteg már nem megy vissza a szakorvoshoz, hanem a háziorvosa kezeli tovább a már kézben lévő diagnózis alapján. A kérdező által említett vírusos vagy baktériumos probléma tipikusan a háziorvos hatásköre. Ezzel nem igazán lehet hová máshová menni, mint ahogy influenzával sem. A háziorvos az első kontaktszemély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!