Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mütét után, mennyi ideig...

Mütét után, mennyi ideig tarthatnak bent valakit kórházban?

Figyelt kérdés
Az öcsémet február 15.-én meg mütötték. Úgy volt hogy február 24-én újra meg mütik. De február 24.-én a mütét helyett az orvos csak át kötözte a mütött sebet. Viszont az orvos nem mondod újabb idő pontot hogy mikor akarja esetleg meg müteni. Viszont ha nem müti meg újra. Akkor mi alapján tartja bent a korházban. És meddig tarthatja bent? Hisz addig foglalja a korházi ágyat is. Bent tarthatja azzal végtelenségig hogy a mütött seb nem gyógyul? Ma (2021.02.25.) még mindig bent van a korházban. Bal lábszárát mütötték. Volt rajta egy daganat, és azt vették le. Mai nappal már a 11. napja van bent a korházban. És nem úgy néz ki hogy a következő hétvégére is haza enegdik. Sőt nagyon úgy néz ki hogy bent tartják még mindig. Egy Budapesti korházban van.

2021. febr. 25. 17:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es válasziró! Mert ma (2021.02.26.) tudtam meg én is. Ezért írtam ma! Ha tegnap a kérdés ki írásakkor tudom, akkor a kérdés ki írásában is már a Covid-19-ről szolt volna! De a kérdés ki írásakkor én még nem tudtam hogy az öcsaém Covid-19-es lenne!
2021. febr. 26. 12:05
 12/23 anonim ***** válasza:
52%

#11: Megértettem. Csak azért írtam, mert rögtön Covidot kívánsz nekem is... Tehát kb. a halálomat kívánod, csak azért, mert másképp látom mint te.

Igen, tudom, szar helyzet. De az egész kormány vírus kezelése hagy kívánnivalót maga után.

Manapság örülni kell, ha valaki orvosi kezeléshez jut sajnos.

:(

Jobb lenne, ha otthon előjönne egy szövődmény, és nem jutna időben orvoshoz?

Vagy ha nem műtötték volna meg?

Mint írtam, a mi kórházunkban is felütötte a fejét. Tudod, miért nem lehet kizárni?

1. A dolgozók munka után hazamennek, tömegközlekednek, bevásárolnak. Ha útközben el is kap valamit, hiába tesztelik, az napokig nem mutat ki semmit.

3. Hiába vesznek fel mindenkit negatív PCR-rel, 1-2 napos fertőzést nem mutat ki egyetlen teszt sem! Tehát bárkinek lehet friss fertőzése, aki bekerül.

Szerinted mit kellett volna tenniük? Mi lenne az ideális megoldás?

2021. febr. 26. 12:39
 13/23 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj kérdező, értem én, hogy rosszul érint a helyzet, de ettől még nem vagy feljogosítva, hogy f*szfejként viselkedj idegenekkel. Senki nem gúnyolódott veled, mindenki normálisan leírta, hogy valószínűleg okkal tartják benn a tesódat.
2021. febr. 26. 13:07
 14/23 A kérdező kommentje:
13-as nem volt okuk. Most viszont majd pereskedhet, akár évekig is! Mivel korházi fertőzást szedet össze. Ami miatt tiovábbi kezeléskre szorul, és emiatt további táppézre szorul. Mint tudjuk hogy a táppénz jóval kevesebb mint a teljes fizetés. És azt is tudjuk, hogy ha nem lett volna Covid-19 járvány akkor már haza jöhetett volna. Tehát igen is a korház vétett. Egyébként épp most írt üzenetet az öcsém. Vért vettek, és újra tesztelték. Állítólag eredmény majd csak hétfőn lesz.
2021. febr. 26. 14:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#14:

12-es vagyok, lepontoztál, rendben, de a kérdéseimre nem válaszoltál:

Jobb lenne, ha otthon előjönne egy szövődmény, és nem jutna időben orvoshoz?

Vagy ha nem műtötték volna meg?

Szerinted mit kellett volna tenniük? Mi lenne az ideális megoldás?

Plusz egy: hogy tudná megakadályozni a kórház, hogy bejusson a fertőzés?

Minden dolgozót bentlakásra köteleznél? A betegeknek meg mindnek külön egyágyas szoba?

Akkor hány beteg ápolására lenne lehetőség szerinted?

2021. febr. 26. 14:25
 16/23 A kérdező kommentje:
15-ös! "hogy tudná megakadályozni a kórház, hogy bejusson a fertőzés?" - Mégis mire való a látgatási tilalom? Ha azt egyesek megszegik? Úgy hogy be tartja a járvány ügy szabályzatot / törvényt. Illetve a látogatási tilalmat is be tartja a korház. És igen mindenkit tesztelni kell! A dolgozokat akár óránként is, kellett volna tesztelni ha szükséges! Te is ezt írnád ha neked a közeli hozzá tartozod lenne Covid-19-es. Úgy hogy nem kell azon ki akadni ha le pontozlak! Inkább annak örül hogy nem vagy Covid-19-es!
2021. febr. 26. 14:36
 17/23 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, nincs annyi kapacitásunk, hogy mindenkit óránként teszteljünk. De ha lenne is, nem lennénk vele előrébb sokkal, mert már azelőtt is fertőzhet valaki, hogy pozitív lenne a tesztje. Ettől még egy csomó mindent csinálhatott volna jobban a kormány, összességében a több tesztelés tényleg sokat segített volna, de 100%-ban elkerülni így sem lehet a bajt. Ha a kormányra vagy mérges, az teljesen jogos, mert sok hülyeségre költötték a pénzt, össze-vissza kommunikálnak, fontos lépéseket nem tettek meg időben, a tesztelésen meg spóroltak közben, amin nem kellett volna. De a kórházak és kórházi dolgozók ennek inkább az elszenvedői, kényszerhelyzetben vannak, utasításokat kapnak fölülről. Csoda hogy nem mondott még föl az összes orvos és ápoló.
2021. febr. 26. 14:44
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Jobb, ha tudod, hogy semmi értelme a pereskedésnek, mert ezt csak elveszíteni lehet, ugyan is tipikusan az, amiért nem lehet a kórházat felelöségre vonni.

Egyébként a kórház tényleg nem tudja megakadályozni, hogy bejusson a fertözés, mert egyrészt a kórházi dolgozók is beviszik, mivel haza szoktak néha menni, és tömegközlekednek, bevásárolnak, találkoznak családtagokkal, és ha valahol fertözéssel kerülnek kapcsolatba, azt nem tudják sehogy megakadályozni. Hiába tesztelik öket akár naponta, a lappangási idö alatt - ami két-három hét - , nem kimutatható.

A másik eset, ahogy bejut fertözés, az a covidos betegek, tölük is terjesd a fertözés, ugyanis itt is a lapangási idö a kulcsszó, amíg nem pozitív a teszt, de már fertözöttek, addig másoknak átadják.

Szóval az akár félóránkénti tesztelésnek sincs értelme, mert ki a teszten pozitív lesz, az két hete már fertöz! Elöre meg nem lehet megmondani, kinek LESZ pozitív a tesztje két hét múlva.

Ezzel az erövel akár a testvéredet is perelhetné valaki, mert a tetvéred covidos, és megfertözhetett mindenkit, akivel kapcsoalktba került, az órovoskat, ápolószemélyzete, takarítókat, szobatársakat, akikkel együtt várt valamilyen vizsgálatra, stb.

2021. febr. 26. 14:49
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

#16: Ahogy írtam, lehet, én is elkaptam. És én akár bele is halhatok.

Ahogy abba is, ha emiatt hetekkel elhúzódik a kemoterápiám.

Ahogy látom, nem olvastad végig, amit írtam. Friss fertőzést egyetlen teszt sem mutat ki! Pár nap kell hozzá.

Ha óránként tesztelnének, egyrészt kikezdené az orr nyálkahártyáját, a betegek minden más fertőzést azonnal elkapnánaak emiatt. Ráadásul, mivel a PCR nem azonnali eredményt ad, csak gyorsteszt jöhetne szóba, ami csak 50%-ban megbízható.

Ahol én voltam: felvételkor gyorsteszt, ha negatív, leveszik a mintát PCR-hoz, amíg nincs eredmény, egyszemélyes külön szoba.

A látogatási tilalmat betartják. A betegek a szobájukat nem hagyhatják el. Mégis bejutott. Ezt nem lehet 100%-osan megakadályozni.

2021. febr. 26. 14:52
 20/23 A kérdező kommentje:
18-as! Csak félig meddig volt hasznis a válasd. Meg is írom miért! Február 12-én pénteket tesztelték az öcsémet! PCR tesztel! Akkor az negatív volt! Február 15-én hétfő reggel fegüdt be a korházba! Elméletileg negatív PCR tesztel! Február 15.-én meg is műtötték! Ugy volt hogy február 24.-én újra műtik. De nem műtőtték meg mert túl lasan gyogyul a sebb, és emiatt nem tudták újara műteni. Még aznap febrár 24.-én egy ujabb PCR tesztett végeztek, ami szintén negatív lett! Ma (2021.02.26) hajnalban újabb PCR tesztet csináltak amit sürgősségel küldek el a Klinikákon a sjaát laborjukba. 2 órával később jött is a Pozítív eredmény. Most 39,8 C fokos lázzal fekszik a Klinikák Covid - 19 osztályán. Tehát ott a Klinikák korházban kapta el. Hogy ki volt a feleős vagy a ludas azt még nem tudni! Csak annyit hogy egy öt ágyans korteremben volt, ahol ma reggel hárman voltak. És a háromból ketten lettek pozítívak az öcémmel együtt. És igen ha engem kérdezel sürübb tesztelések kellenének. A korházi dolgozókat napota legelább egyszer, és minden nap minimum egyeszer! A tömeg közlekedést pedig drasztikus de be kellene szüntetni, vasgy idéglenesen az egész országban fel kellene fügeszteni a tömeg közlekedést! A miértre? Egyszerű a válaszom: Mert a tömegközlekedés a leg vszélyesebb járvány ügyi szempontból! Mivel nagy tömegeket mozgatnak egyik helyről a másikra. És ezt sajnos a kormány sem látja be ennek sulysságát! És már ez akérdés rögtön nem is arról szól amiről eredetileg kérdezve lett. Hogy most meddig tartják bent? Addig biztosan ameddig fertőz! És az lehet akkár évek ig is!
2021. febr. 26. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!