Mütét után, mennyi ideig tarthatnak bent valakit kórházban?
Addig tarthatják és tarják benn, amig szükséges.
Ha egy mütéti seb nem gyógyul, akkor a beteget nem lehet hazaengedni, mert a fertözésveszély illetve a seb kinyílásnak veszélye igen nagy
Basszus, örüljetek neki, hogy bent tartják! Én nem voltam ilyen szerencsés sajnos, a napokban dobtak ki a kórházból, daganatos betegként, kezelés nélkül!
Kérdezzétek meg az okát, el fogják mondani.
Mivel nem egy vakbél, vagy epekő (rutin) műtétről beszélünk, ez mindenkinél más, és független az intézménytől.
A kezelőorvosa részletes, és teljeskörű felvilágosítást tud adni az állapotáról, és a jelenlegi állás szerinti további teendőkről. Őt kell felhívni.
Kérdező, értem, hogy hiányzik már az öcséd, de ha az orvosok benn akarják tartani, akkor minden valószínűség szerint tényleg erre van szükség. Biztosan nem heccből tartják benn, hiszen ahogy írtad, foglalja az ágyat, leköti az ápolószemélyzetet stb.
Sajnos egy műtét után előfordulhatnak komplikációk, és akkor a tervezettnél tovább tart a kezelés. Ezeket előre nem lehet látni, és nem az orvos tehet róla: egyszerűen minden beteg különböző, más a gyógyhajlama stb.
Ha a tesód állapota megengedi, akkor próbáljatok vele minél többet beszélgetni (ha látogatni nem lehet, akkor legalább telefonon), hgoy ne érezze magát egyedül és kizárva a családi életből. Reméljük, hogy hamarosan javulásnak indul az állapota és hazamehet majd.
Könnyen lehet, hogy igazad van #7-es.
Ettől függetlenül, én mindenkinek zöldet nyomok ennél a kérdésnél, mert mindegyik igaz, és hasznos.
2-es vagyok, nem gúnyolódtam. Én mit nem adtam volna, ha bent maradhatok!
Az életem múlhat a kemoterápián. De kitettek azért, mert a szobatársam pozitív lett, annak ellenére, hogy nálam a gyorsteszt akkor is negatív lett! Ha elkaptam bent, 14 nap után elvileg nem vagyok fertőző, mégis csak negatív PCR-rel mehetek vissza. És sok esetben fertőzés után hetekig pozitív a PCR.
A nyitó kérdésnél nem írtál covidról. De ha a testvéred elkapta, műtét után nagyobb a rizikója a szövődményeknek. Ha ez a kórházban jön elő, azonnal ott a segítség. Ha otthon, akkor viszont nem.
Ezt nem ártana mérlegelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!