Rettegek a prosztatavizsgálattól, kinek milyen volt?
Figyelt kérdés
Sajnos több éve nagyon sűrű vizelési ingerem van, házi orvos nem lát semmit, így urológia. Egyszerűen rettegek a prosztatavizsgálástól.
Valaki tud valami nyugtatót mondani? Hány percig nyúlkálnak? Milyen érzés?
2021. febr. 24. 09:30
1/6 anonim válasza:
Ez tipikusan az a vizsgálat, ami rettenetesen túl van spilázva. Nem kellemes, nyilván nem szereti az ember, ha a hátsójába nyúlkálnak, de messze nem olyan vészes, mint a híre. Nekem többször csinálták, nagyjából 10 másodperc az egész, ha gyulladt a prosztata, akkor fájhat kicsit. De nem fogsz utána terpeszben járni, nem fog napokig fájni és feszülni a hátsód. Ha jól csinálja a doki, akkor gyakorlatilag semmi utóhatása nem lesz.
2/6 anonim válasza:
Nem kell ettől betojni, nekem már többször is vizsgálták. Kb 10-15 másodpercig van bent az ujja, óvatosan megtapogatja. Ha nincs gyulladásod, nem fáj egyáltalán, kicsit sem. Egyáltalán nem vészes, én már tök simán és lazán megyek, így többedik alkalomra.
3/6 anonim válasza:
Kedves Válaszolók, bárcsak apámat is rá tudnám venni 🙄🙄😭 minden vizsgálaton volt már, de olyan makacs...
4/6 Ypszilon1980 válasza:
Semmilyen, kellemetlen, de max 10 mp., utána meg semmit nem érzel majd.
5/6 anonim válasza:
Nem kell félni tőle, ha nincs begyulladva a prosztata akkor teljesen fájdalommentes gyors vizsgálat, kicsit kellemetlen. Nekem már volt jó pár ilyen vizsgálatom,10-15 másodpercig tart, utánna pedig semmilyen fájdalom/feszülő érzés nem marad.
Legelőször bennem is volt egy kis para, mint sokan másokban, de így többedik alkalomra már nincs semmi.
6/6 anonim válasza:
Leginkább az a kellemetlen része mikor kihúzza az ujját. Mintha teljesen székelési inger. Ezt leszámítva kibírható vizsgálat. Tényleg túl van lihegve. Végbél tükrözés sokkal rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!