Miért kell ekkora feneket keríteni az oltásnak?
Honnan tudod, hogy az Európai Gyógyszerügynökség nem politikai alapon dönt? Például nem akarja, hogy a kínai vakcina kiszorítsa a többit az európai piacról. Az a helyzet, a gazdasági érdekek ott is érvényesülnek.
@21:
Lehet, hogy az is politikai alapon dönt. De engem nem ez érdekel, hanem pl. az, hogy ha meg akarom látogatni a fiamat, akkor legyen egy olyan oltási bizonyítványom, amellyel beutazhatok Németországba, amelyet ott is elfogadnak - és nagyon nem érdekel, hogy ezt milyen alapon teszik.
Az meg egy másik kérdés, hogy mind az orosz, mind a kínai vakcinák körül egyre több botrány, csalás, hamisítás derül ki. Lehet, hogy ebben is van politika, nem tudom, de ez sem érdekel. Ami viszont biztos, hogy ezek miatt meglehetősn bizalmatlan vagyok ezek iránt, és inkább olyan vakcinával oltatnám be magam, amelyek felé több bizalmam van.
Igen, mondhatod, hogy a Pfizer, vagy a Moderna vakcinái körül is vannak hasonló ügyek, de én eddig ezekkel nem találkoztam, csak az orosz és kínai hamisítási és csalási ügyekkel.
Nem vitatom, abban teljesen igazad van, hogy a járványt úgy lehet leküzdeni, ha minél többen beoltatják magukat, és minél hamarabb elérjük a kb. 60%-os átoltottságot - minimum ennyi kell ahhoz, hogy kezdjen kialakulni az a sokat emlegetett nyájimmunitás. És persze, globálisan, a társadalom szempontjából teljesen igazad van, tökmindegy, hogy milyen vakcinával oltják be az embereket. Viszont az egyén szempontjából a legfontosabb kérdés, hogy a beoltandó személy megbízik-e az adott vakcinában, annak gyártójában, az engedélyeztetési eljárásban, stb...
És ez az, ahol a kormányzat nagyon nagyot hibázott az orosz és kínai vakcinák ügyében. Én személy szerint, mint oltásra váró krónikus beteg (középsúlyos COPD-m van), az eddigi események tükrében határozottan nem szeretném megkapni sem az orosz, sem a kínai vakcinát. Még akkor sem, ha emiatt várnom kell, míg a Pfizer vagy a Moderna vakcinájából több érkezik az országba.
Ahogy Horváth Imre (erdélyi magyar költő) mondta:
"Nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani."
És ez sajnos a vakcina-üzletre is nagyon igaz.
A rák ellen máig nincs hatásos gyógymód ez ellen pedig 8 hónap alatt sikerült,még a leghülyébbeknek is gyanús lehetne néhány dolog
1,logikátlan és felesleges intézkedések:Üres utcára kell maszk de a a zsúfoltság a buszon meg a boltban rendben van
2.Bírságbiznisz mint bevételi forrás olcsóbb mint munkahelyeket teremteni
3,Gyógyszeripar gazdagodása
4,diktatúrák kiépítése
25
Tudtad,hogy van kulonbseg a rak es a virusfertozes kozott?
26, bár nem 25-ös vagyok, de reagálnál a többi felvetésére is?
Ebben speciel igazad van, de a többire nem tudok ésszerű magyarázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!