Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell ekkora feneket...

Miért kell ekkora feneket keríteni az oltásnak?

Figyelt kérdés
Még a kínai vakcina is jobb, mint a Covid-19 veszélyes szövődményével kórházban feküdni. Nem szabad politikai kérdést csinálni az oltásból, az egészségből, ez pont nem az a téma. Az oltás a súlyos szövődmények ellen véd, ha valakinek ez nem tetszik, akkor kockáztasson. Én boncmesterként dolgozom az egyik vidéki kórházban, és sok olyan testet nyitottunk fel az elmúlt időszakban, akik Covid-19 szövődményébe haltak bele. Szét volt rohadva a tüdejük egy része, mert a gyulladás "megette". De károsodott a vese, olykor a máj is. És óriási a tévedés, hogy csak a krónikus betegek halnak meg. 30-as, 40-es, egészséges emberek kerültek a tepsire. Volt, akit pár héten belül elvitt. Azt kellene megérteni, hogy nem lehet tudni előre, hogy kinél mennyire súlyosan károsítja a vírus a testet. Olyan esetről is hallottam, hogy lábon kihordta a vírust, nem volt semmi tünet, aztán rá 2 hónapra kórházba került, mert akkorra jöttek elő a szövődmények. 3 hónapig lábadozott az illető, de még most sem a régi. Ezeket azért írom le, mert könnyen bele lehet halni egy-egy betegségbe, és ez a Covid-19 bizony veszélyes. Ha van a súlyos szövődmény ellen védekezési mód, akkor miért vonja meg magától az ember? Inkább politikai kérdést csinál belőle, meg elhiszi az összeesküvés-elméleteket, ahelyett, hogy elhatározná, beoltatja magát, aztán kész. Olyan egyszerű az egész. De nem, rágódnak rajta, közben mégis feszültek, mert érzik, csak jó lenne a védettség, meg félnek, hogy nehogy megbetegedjenek. Sok ismerősöm, munkatársam már be van oltva. Semmi bajuk nincs, az égvilágon semmi. Sőt, nyugodtabban mennek be dolgozni is, főleg ebben a helyzetben, hogy itt a harmadik hullám. Kérem, ha sokan tudnák, hogy például a TBC elleni BCG oltásnak mennyi mellékhatása lehet, sőt, bele is lehet halni, ha olyan rejtett betegsége van az embernek (mint történt az Magyarországon 3-4 éve, mikor meghalt a kisgyerek), akkor be sem engednék adatni. De mégis oltanak vele, ugyan kötelező, de senkit nem érdekel, nem foglalkoznak vele ennyit. Szóval nyugodtan lehet oltatni, annál hamarabb enyhítenek a korlátozásokon is.

2021. febr. 21. 13:38
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Honnan tudod, hogy az Európai Gyógyszerügynökség nem politikai alapon dönt? Például nem akarja, hogy a kínai vakcina kiszorítsa a többit az európai piacról. Az a helyzet, a gazdasági érdekek ott is érvényesülnek.

2021. febr. 21. 14:37
 22/27 Shai-Hulud ***** válasza:
55%

@21:

Lehet, hogy az is politikai alapon dönt. De engem nem ez érdekel, hanem pl. az, hogy ha meg akarom látogatni a fiamat, akkor legyen egy olyan oltási bizonyítványom, amellyel beutazhatok Németországba, amelyet ott is elfogadnak - és nagyon nem érdekel, hogy ezt milyen alapon teszik.

Az meg egy másik kérdés, hogy mind az orosz, mind a kínai vakcinák körül egyre több botrány, csalás, hamisítás derül ki. Lehet, hogy ebben is van politika, nem tudom, de ez sem érdekel. Ami viszont biztos, hogy ezek miatt meglehetősn bizalmatlan vagyok ezek iránt, és inkább olyan vakcinával oltatnám be magam, amelyek felé több bizalmam van.

Igen, mondhatod, hogy a Pfizer, vagy a Moderna vakcinái körül is vannak hasonló ügyek, de én eddig ezekkel nem találkoztam, csak az orosz és kínai hamisítási és csalási ügyekkel.

Nem vitatom, abban teljesen igazad van, hogy a járványt úgy lehet leküzdeni, ha minél többen beoltatják magukat, és minél hamarabb elérjük a kb. 60%-os átoltottságot - minimum ennyi kell ahhoz, hogy kezdjen kialakulni az a sokat emlegetett nyájimmunitás. És persze, globálisan, a társadalom szempontjából teljesen igazad van, tökmindegy, hogy milyen vakcinával oltják be az embereket. Viszont az egyén szempontjából a legfontosabb kérdés, hogy a beoltandó személy megbízik-e az adott vakcinában, annak gyártójában, az engedélyeztetési eljárásban, stb...

És ez az, ahol a kormányzat nagyon nagyot hibázott az orosz és kínai vakcinák ügyében. Én személy szerint, mint oltásra váró krónikus beteg (középsúlyos COPD-m van), az eddigi események tükrében határozottan nem szeretném megkapni sem az orosz, sem a kínai vakcinát. Még akkor sem, ha emiatt várnom kell, míg a Pfizer vagy a Moderna vakcinájából több érkezik az országba.

Ahogy Horváth Imre (erdélyi magyar költő) mondta:

"Nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani."

És ez sajnos a vakcina-üzletre is nagyon igaz.

2021. febr. 21. 15:36
 23/27 everlight ***** válasza:
A gyógyszermaffia érdekeit képviselik a kormányok,gazdagabbak a gyógyszercégek bárkinél,a politikusok az ő kutyatáljukból esznek.
2021. febr. 26. 18:37
 24/27 A kérdező kommentje:
De a vírust nem ők hozták létre. Ők a védelmet kínálják.
2021. febr. 26. 18:43
 25/27 everlight ***** válasza:
27%

A rák ellen máig nincs hatásos gyógymód ez ellen pedig 8 hónap alatt sikerült,még a leghülyébbeknek is gyanús lehetne néhány dolog

1,logikátlan és felesleges intézkedések:Üres utcára kell maszk de a a zsúfoltság a buszon meg a boltban rendben van

2.Bírságbiznisz mint bevételi forrás olcsóbb mint munkahelyeket teremteni

3,Gyógyszeripar gazdagodása

4,diktatúrák kiépítése

2021. febr. 26. 19:51
 26/27 anonim ***** válasza:

25

Tudtad,hogy van kulonbseg a rak es a virusfertozes kozott?

2021. febr. 26. 19:53
 27/27 anonim ***** válasza:

26, bár nem 25-ös vagyok, de reagálnál a többi felvetésére is?

Ebben speciel igazad van, de a többire nem tudok ésszerű magyarázatot.

2021. febr. 26. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!