Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem érzitek magatokat rosszul...

Nem érzitek magatokat rosszul mikor orvoshoz mentek? Mintha csak szimulálnál, feltartanád az orvost valami hülyeséggel, lenézne stb.?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek, bár lehet a gyerekkoromból maradt ez meg. Nagyon ritkán járok orvoshoz, mert van bennem egyfajta általános rossz érzés ezzel kapcsolatban. Tehát tényleg max. akkor mentem orvoshoz bármi problémával mikor már éreztem is azt pl. fájt. Mindig úgy érzem mintha azt feltételeznék rólam, hogy csak szimulálok, hazudok, kitaláltam magamnak valami problémát stb., és nem is lenne semmi bajom vagy csak túlreagálnám azt. Sokszor szégyellem is a problémát vagy magamat, amiért orvoshoz mertem fordulni. Főleg ha kiderül, hogy nincsen semmi bajom vagy csak valami minimális... az a jó és annak kellene örülni, de én rosszul érzem magam miatta. Nem veszik komolyan és így annyira én sem, illetve félek tőle.
2021. febr. 12. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Én is ilyen vagyok, és szinte megkönnyebbülök, ha kiderül, hogy komolyabb bajom van (ami tényleg orvost igényel).
2021. febr. 12. 17:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy vagyok. Kamaszként próbálta meghallgatni a szívem, de ugy vert az izgalomtól, hogy kiküldött, hogy nyugodjak le. Pedig tök beteg voltam, de így is féltem.

Már javult a helyzet, mióta dolgozom az önbecsülésemen jelentősen, de így se szívesen megyek, ha a halálomon vagyok, akkor se.

2021. febr. 12. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Én nem érzem magam rosszul, mert csak akkor megyek ha tényleg indokolt.

Gondolj arra hogy ők ebből élnek. Páciensek nélkül nem lenne munkájuk. Emiatt tanultak, ez a hivatásuk, az érdeklődési körük, szeretik csinálni (amelyik orvos nem szereti a munkáját az hamar kirostálódik, ez pont egy olyan munka amit nem lehet kényszerből csinálni) és ebből tudják finanszírozni a kiadásaikat. Tisztelni kell őket, de azért nem kell rájuk valami istenségként tekinteni, ne úgy fogd fel mintha a porszem odamenne a mindenhatóhoz és még bocsánatot is kérne amiért zavarja köreit. Ez egy szolgáltatás, amit igénybe veszel, ő pedig azért van ott hogy "kiszolgáljon". Akkor érezze magát rosszul az orvos is amikor mondjuk boltba megy és az eladónak vele kell foglalkoznia?

Mind egymásból építkezünk, senki nem több vagy kevesebb a munkája miatt. Az orvos meg tud gyógyítani, de ha pl elromlik az autója, azt nem tudja meggyógyítani, de nem kell emiatt rosszul éreznie magát neki sem amiért rászorul az autószerelő szakértelmére. Ahogy az autószerelő sem bosszankodik ha valakitől munkát kap, hanem örül az ügyfélnek, mert ebből él.

2021. febr. 12. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is így éreztem, de a későbbiekben, amikor a panaszaimnak látható jelei is voltak, ugyanolyan egykedvűen kezelt.
2021. febr. 12. 17:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és hidd el hogy az orvos is sokkal jobban örül egy apróságnak mint egy komoly betegségnek. Sokkal szívesebben közli a pácienssel hogy minden rendben van, mint azt hogy daganatot talált a tüdejében.
2021. febr. 12. 17:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem éreztem sose.Mindig amikor gyerekként vittek,azért vittek,mert tényleg beteg voltam.Pszichológushoz is kellett járnom,ez volt az egyedüli,amikor úgy éreztem hogy nincs rá szükségem,de közben pedig mégis volt.Most viszont már évek óta nem járok orvoshoz,legutóbb is csak bevittek magukkal a mentők a detoxikálóba,akkor volt még hogy fölébredve kínosan éreztem magam,de az is már 8 éve volt.Majdnem elfelejtettem,utána is voltam még háziorvosnál,de hozzá is csak akkor mentem amikor a gyárban adták a papírt,hogy menjek el,alkalmas vagyok-e a munkára avagy nem.
2021. febr. 12. 17:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!