Felvegyem-e a COVID vakcinát, ha nem tudok róla, hogy átestem-e már a fertőzésen?
Ha átestem a fertőzésen, akkor a szervezetem elvileg termel még antitesteket.
A kérdésem az lenne, hogy úgy is felvegyem-e, hogy nem tudok róla? Nem voltam még antitest teszten, de ha a kérdésemben van ráció, akkor elmegyek rá addig, míg az oltásra behívnak. 32 vagyok és egészséges.
Ha átestem a fertőzésen, elvileg védett vagyok, így másé lehetne az Én oltóanyagom.
KONTEÓSOK LEGYENEK SZÍVESEK KÍMÉLJENEK MEG! SZAKMAILAG HITELES SZEMÉLYEK VÁLASZÁRA VAGYOK CSAK KÍVÁNCSI!
úgy iq 70 felett az ember tisztában van a járvány igazi természetével, és a védőoltásokkal is. Szóval beoltatod magad, és nincs gond.
Szóval IQ 70 felett határozottan IGEN a válasz. Kérlek a jövöben - ha a választ nem érted, beszélgess alább a debilekkel.
Ez most egy értékes hozzászólás volt, pont erre vagyok kíváncsi. :)
Igyál egy kávét.
#2-es válaszoló
Január elején regisztráltam az oltásra, ezért érdekel a téma.
Sajnos életkorodból adódóan még nagyon sokára fogsz sorra kerülni, ha nem olyan munkakörben dolgozol, ahol előnyben részesülhetsz. Remélhetőleg addigra lesz erre vonatkozó gyakorlat és nem kell külön fizetni az antitest-tesztért, ha szükséges. Illetve jelenleg úgy néz ki, hogy a fertőzés nem nyújt hosszútávú védettséget. Tehát, mire sorra kerülsz valószínűleg eltelik annyi idő, hogy nem fog számítani már az esetleges korábbi fertőzés a védettség szempontjából, így indokolt lesz az oltás.
Ha korábban van lehetőséged hozzájutni a vakcinához, akkor természetesen érdemes lehet beadatni, hiszen a jelenlegi tudásunk alapján nem szól ellene semmi a fertőzésen átesetteknél sem. Kivéve természetesen az egyéb kontraindikációkat.
Az oltás előtt az esetleges későbbi COVID-szövődmények szempontjából lehet érdemes antitest-teszttel meggyőződni a korábbi fertőzöttségről. (Jelenleg hosszútávú COVID-szövődményekről nincsenek még információink természetesen.)
8-as vagyok
Ha az számít én beoltattam magam úgy, hogy nem voltam igazoltan fertőzött és arról sem volt információm, hogy átestem-e korábban a fertőzésen.
#8-as
Köszi! Akkor kivárom a sorom és beoltatom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!