Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tüdòszűrés sztk-ban ingyenes?...

Tüdòszűrés sztk-ban ingyenes? Kimutat mindent szerintetek?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, jó pár éve nem voltam tüdőszűrésen, és mivel dohányzom ugy érzem itt az ideje.

Sztk-ba ingyenes? Nagyon kezdetleges dolgokat is kimutat? Eredményt egyből kapok, vagy később kell érte menni, esetleg kiküldik? Nem emlékszem már. Köszi

2021. febr. 8. 12:46
1 2
 11/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Létezik erre alacsony dózisú CT, de klinikai tünetek nélkül téged sosem fognak CT-re küldeni. Sajnos az van valóban, hogy a röntgenen korai stádiumban nem látszanak bizonyos dolgok, mégis az az első vizsgálómódszer.
2021. febr. 8. 14:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem ertem mit varsz ettol a vizsgalattol. Ha nem talal semmit, marpedig 26 evesen gondolom nem igazan fog olyat, aminek lenne klinikai jelentosege, az nem jelenti azt, hogy tovabb dohanyozhatsz, vagy hogy nincs semmi hatasa a dohanyzasnak. Megnyugtatni nem fog, koros dolgod pedig szinte kizart, hogy van ennyi idosen.
2021. febr. 8. 14:49
 13/19 anonim ***** válasza:
Valóban létezik low-dose CT tüdőrák szűrésre, de Magyarországon nem feltétlen terjedt el egyelőre a klinikai gyakorlatban, hiszen gyanú nélkül nem nagyon vizsgálnak senkit. Magánúton talán hozzá lehet jutni, de ezek nem olcsó vizsgálatok. Ebben az esetben egyébként kb. 15-20 mellkasröntgennek megfelelő sugárdózis éri a vizsgált személyt, ami egy jóval tolerálhatóbb mennyiség.
2021. febr. 8. 14:52
 14/19 A kérdező kommentje:
12 éve dohányzom. Szerintem azert ez nem olyan kevés idő
2021. febr. 8. 14:56
 15/19 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, addig semmit se tehetek míg nem lesz valami nagy bajom? Oké leszokok, de akkor is lehetek később tüdőrákos...
2021. febr. 8. 14:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a tüdőrák-szűrés Magyarországon egyelőre gyerekcipőben jár. Nincs rá kapacitás. Külföldön próbálkoznak a low-dose CT szűrővizsgálatban való alkalmazásával, de legtöbb helyen még csak kísérleti programok vannak.

12 év dohányzás valóban nem kevés, de igen kicsi annak a valószínűsége, hogy tüdőrákos vagy emiatt.

Magánúton talán megoldható egy-egy ilyen szűrés, de nem olcsó. Sajnos vannak olyan daganatok, amiket nagyon nehéz szűrni, ilyen pl a hasnyálmirigyrák, vagy a tüdőrákok. Ettől függetlenül egy mellkasröntgenre mindenképpen érdemes elmenni, ha van rá lehetőség.

2021. febr. 8. 19:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Asszem,ha úgy kapsz beutalót, hogy iskolához kell, akkor ingyenes; vagy ha pl munkahely küld, akkor adnak neked számlát róla, hogy ennyit fizessen meg neked a munkáltató, merthogy te kifizetted a szűrés díját; és akkor ennyivel jön neked a munkáltató érte. Asszem, így van. Amit én ismerek, ott amúgy ha nem sulihoz kell, és nem munkahely küld; akkor 1700 Ft -t kell fizetni. Ja és számíts rá, hogy a számítógépek ott lassúak, amin kikeresnek téged; szóval feltorlódhat hosszú sor, hogy akár egy órát , vagy még valamivel többet is lehet, hogy kell majd várni.
2021. márc. 10. 13:11
 18/19 anonim ***** válasza:
*vki mondta, hogy ez ilyen orvosi rendszer;és oda nagyon sokan be vannak jelentkezve; és akkor ezért lassan tölt asszem; de én nemtom.
2021. márc. 10. 13:11
 19/19 anonim ***** válasza:
*mármint ez ilyen hálózat és le van terhelve a gépen a hálózat amibe az doktorok írkálnak; és akkor szal néha nem gyors asszem.
2021. márc. 10. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!