Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fogamzásgátlót írhat fel...

Fogamzásgátlót írhat fel háziorvos?

Figyelt kérdés

Holnap megyek a nőgyógyászhoz felíratni hormonális hüvelygyűrűt, viszont hallottam, hogy orvos függő, hogy kiadja-e rá a szakorvosi javaslatot, hogy aztana háziorvos 1 éven keresztül felírhassa VAGY kb. 3 havonta vissza kell menni a nőgyógyászhoz, hogy ő írja fel újra és újra (természetes ez minden alkalommal plusz költség a receptírás miatt).

A hüvelygyűrű így sem olcsó, nem szándékozok receptírásért 3 havonta plusz ezreket kiadni,de mi lesz ha azt mondja nem ír javaslatot?!

Mondjam hogy, akkor mégsem kérem a fogamzásgátló receptet, mivel így én bele sem akarok vágni,ha ennyi kiadással jár. A háziorvosunk jó fej, ismerjük egymást, de szerintem javaslat nélkül ő sem írna fel ilyet, vagy nem tudom mi a menete, sosem szedtem ilyet.

Arra az eshetőségre szeretnék választ kapni, hogy ha a nődoki valamiért nem ír(hat) fel szakorvosi javaslatot. Nem akarok ott ledöbbenni meg visszakozni, hogy ja mégsem kell így akkor.

2021. jan. 24. 14:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én a felhőben még a rakszureseim eredményét sem látom, persze papír alapon megvannak, ennyit erről.
2021. jan. 27. 07:42
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező a rákszűrés titkosított adat, ahhoz külön hozzáférés kell.
2021. jan. 27. 10:13
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
Előző vagyok, most olvasom az előző kommenteket. Az egész nőgyógyászati vizsgálat titkosítva van. Nem láthatod. De a háziorvos látja. Érthető, ha nem turkálhatunk csak úgy egymás leletei között.
2021. jan. 27. 10:17
 14/19 A kérdező kommentje:
Rendben, ez volt a második gondolatom nekem is! :) biztosam felírja amúgy, szerintem nem olyan kukacoskodók, csak h tudjak róla, akkor a papír alapú receptet is látja pl háziorvos a felhőben vagy akkor annak tényleg nincs nyoma? :)
2021. jan. 27. 10:41
 15/19 Metionin ***** válasza:
100%
A rákszűrést én se látom de a háziorvos látja. Az összes felírt gyógyszerem ott van a rendszerben, azok is amiket jóval az e-receptek előtt írtak fel papír recepten.
2021. jan. 27. 12:03
 16/19 anonim ***** válasza:
13 vagyok. A papír alapú recept is meg van említve a amb. lapon, hogy fel lett írva beteg kezébe.
2021. jan. 27. 13:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Oké, biztos úgy van, nálam nincsen, de már nem tudom követni mi van a felhőben és mi nem, majd kiderül. Köszi mindenkinek.
2021. jan. 27. 16:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, nalad biztos nincs ugy :D

Kotelesek bevinni mindent a rendszerbe, ez egy teny. A haziorvos pedig felirja a gyogyszert, ez egy masik teny. Nem kell tulbonyolitani :)

2021. jan. 27. 17:17
 19/19 A kérdező kommentje:
Én elhiszem hogy köteles minden doki mindent bevinni, de had tudjam már hogy én nem látom a felhőben! Attól még más lathatja, ha titkositott ez is vagy ilyesmi. Ennyi.
2021. jan. 27. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!