Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit tegyek ha már 3 napja nem...

Mit tegyek ha már 3 napja nem aludtam semennyit sem? Ma mar egesz nap az ágyban fekszem hátha elalszok de nem. Már enni is fizikailag megterhelő. Próbáltam bevenni este nyugtatót de azzal sem sikerült elaludni. Altato nincs itthon.

Figyelt kérdés
2021. jan. 23. 11:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Sürgősségi. A probléma forrása kivizsgálásra szorul de az hogy 3 napja nem aludtál akudt probléma. Menj be, mert komoly bajok is lehetnek. Esetleg hívd fel előtte a háziorvost hogy megerősítése.
2021. jan. 25. 14:20
 12/25 anonim ***** válasza:

Nehogy ezzel sürgősségire menjen! Aki ezt javasolja, az még sosem járt ott..

Az én 4-5 napos nem alvásommal még a bennfekvős pszichiátrián sem foglalkoztak, azt mondták, nem adnak altatót, ha hazamegyek, majd felírja a kerületi pszichiáter és alszom otthon.

2021. jan. 25. 14:25
 13/25 anonim ***** válasza:
Úh, mennyire mellé lőttél. Dolgoztam sbon. Az hogy azon a környéken ahol te laksz parasztok csak egy dolog. Az nem jelenti azt hogy máshol is. Nehogy már ha a részeg drogos örjöngőt köteleseg ellatni ezt nem.
2021. jan. 25. 14:40
 14/25 anonim ***** válasza:

Én meg igen sokszor megfordultam az sbo-n (Budapest, Honvéd) betegként és láttam, tapasztaltam, mik történnek és mennyi beteg várakozik (a pult előtti váró becsapós, a betegek nagyobb része a belső folyosókon ül-fekszik-szenved). 3 napos nem alvással nem fognak foglalkozni senkivel. Akik igazán rosszul vannak, azok is várakoznak minimum fél napot, de volt, hogy a beteg lefordult a székről és meghalt a váróban. Utána lehet nézni, nem kitaláció. Velem is volt, hogy éjszaka bementem,hogy írjanak altatót, mert már majd megőrültem a nemalvástól. Már a felvételi pultnál visszapattantam, hazazavartak a búsba.

A részeg, pláne a drogos közveszélyes lehet, muszáj valamit kezdeni velük. Egyébként a részegeknél a "kijózanító" egy tök üres helység, ahová belökdösik a delikvest, a földön fekszenek és rájuk zárják az ajtót. Láttam. És még sok mást is.

2021. jan. 25. 15:28
 15/25 A kérdező kommentje:
Végül bementem sürgősségire tegnap , ahol kivizsgáltak, majd leküldtek egy pszichiátert aki beállította a nyugtató adagját(tudtam vele aludni 5-6 órát), és mára szereztem időpontot pszichiáterhez, akitől kaptam altatót a nyugtató mellé. Remélem használni fog. Nem tudom hogy te miért tapasztaltál folyamatosan negatívat sűrgősségin. Amikor én vittem osztálytársamat nap közben rosszullét miatt nagyon hamar sorra jutott pedig tele volt. Velem is teljesen megértően és kedvesen bántak, annak ellenére hogy nem halkodolva mentem oda.
2021. jan. 25. 16:49
 16/25 anonim ***** válasza:
De szeretem mikor a beteg okosabb akar lenni mivel hova kell fordulni. :D én mondtam.
2021. jan. 25. 17:29
 17/25 anonim ***** válasza:
Én a saját tapasztalatomat írtam le, ami sajnos van bőven. És ez csak egy szösszenet volt a sok közül.
2021. jan. 25. 17:36
 18/25 anonim ***** válasza:

Egy kis olvasnivaló, ha ne adj Isten, az sbo-ra mennénk..:

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. jan. 25. 17:58
 19/25 anonim ***** válasza:
Én meg leírtam hogy az egy dolog hogy ahol te voltál parasztok voltak. 3 nap nem alvás életveszélyes állapot, nincs idő megvarni még az ember időpontot kap a pszichiaterhez. Nyugodtan felnyomhattad volna a betegjogi képviselőnek. Mondom ezt én eüsként.
2021. jan. 25. 19:21
 20/25 anonim ***** válasza:

Azért tisztázzuk már, hogy 3 nap nem alvás ugyan káros, de NEM életveszélyes, eüs-ként ezt tudhatnád. Nem kellett rákeresnem, mert tudtam, hogy 10 nap körül van a rekord, de azért a pontosítás kedvéért belinkelem:

[link]

A kérdezőnek azt mondom, ha igaz, amit írt, akkor nagyon szerencsés. Valószínűleg nem a budapesti sbo-n volt és már az is hihetetlen, hogy egy napra rá kapott időpontot pszichiáterhez. Ez ugyanis általában 1 hónap..

És mindezt a Covid alatt, amikor a kórházaknak a legkisebb gondjuk, hogy valaki nem tud aludni.

Szóval erősen meseszerű a történet, de ám legyen, bár ilyen flottul működne a rendszer mindenhol.

2021. jan. 25. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!