Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvételnél milyen ha mellészú...

Arktika kérdése:

Vérvételnél milyen ha mellészúrja a doki a tűt? Mitől érzem úgy mintha szét akarna robbanni a vénám?

Figyelt kérdés
Plazmaadásra jelentkeztem a deák térnél, a tesztelésnél vérvételen úgy beszúrta a doktornő a tűt a vénámba hogy majd becsináltam a fájdalomtól. Amikor kicserélte a tubust Olyan rossz nyomó érzés volt mintha szét akart volna robbanni belülről az erem. Mondogatta folyton hogy szoritsam ökölbe a kezem meg pumpáljam, na en hülye ugy is tettem, szerintem ahogy befeszült az izom ugy a tű is keresztül szúrhatta az eret , vagy levegőt nyomott be amikor tubust váltott....szerintetek?
2021. jan. 22. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedplasmanal nem orvos veszi a veredet, tubusvaltasnal nem.nyom be levegőt, mert ezekben a csovekben vakuum van, ez mind biztonsági tű.

Onnan tudod, hogy felrement, hogy felpuposodott a környezete a szurasnak, elszinezodik a bőröd, de ez eltűnik pár hét múlva

2021. jan. 22. 20:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van bármi kérdésed, akkor szívesen fogadom, dolgoztam ilyen teruleten.
2021. jan. 22. 20:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja akkor a vákum miatt volt az a feszítő érzés
2021. jan. 22. 21:22
 4/10 A kérdező kommentje:
A plazmaszűrő berendezés nem használ vákumot?
2021. jan. 22. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Ott azt fogod érezni, ahogy a nyomásviszonyok valtozni fognak a vér levetelenel és a visszaadasnal. Hallani fogod majd a kattogo hangokat.

Persze előfordulhat olyan is, hogy az illető nem érzi, de ez többségre nem jellemző.

2021. jan. 22. 21:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor ez olyan mint egy kompresszor gép?kiszív aztán bepumpál? Nem hangzik tul biztatóan...én elsősorban nem a pénz miatt mennék. lehet csinálok pár szelfit aztán 5 perc mulva lépek is 😀
2021. jan. 23. 02:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz 5 perc múlva lelépni mert kb 400 ml vért levesz a gép, azt lecentrifugazza egy ún. harangban, addig nem tudsz elmenni, amíg a véred a harangban van, mert azt vissza kell kapnod. Miután elvalasztotta az alakos elemeket a plazmatol, elkezdi visszaadni a veredet. Azt hiszem minimum 120 ml plazmat le kell vennie a gepnek. Szóval nem lehet sajnos csak úgy kilépni.

Ha benn marad a véred a harangban, akkor pl hetekre eltiltanak, mert az kb olyan, mintha vért adtal volna, a szervezetednek pedig vissza kell termelnie a vorosvertesteket pl.

Nem mondták el, hogy mi fog történni veled vervetel kozben?

2021. jan. 23. 12:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az egyes válaszát kiegeszitenem. Ha lila lesz utána a bőröd sem biztos hogy rossz helyre szúrták. Lehet hogy csak nem szoritottad rá eléggé vagy elég ideig.

Azt hogy rossz helyen van nagyon egyszerűen megtudhatod. Ha nincs a venaban nem folyik a véred.

2021. jan. 25. 14:38
 9/10 A kérdező kommentje:
De miert kell rászoritani?
2021. jan. 26. 05:49
 10/10 anonim ***** válasza:
70%
Bocs, most látom hogy nem egyértelműen fogalmaztam. Szóval miután kihuztak a tűt utána kell a vattat egyenes karral raszoritani hogy ne folyon a szövetek közé a vér mert akkor lila lesz. Szóval ez nem bizonyítek arra hogy rossz helyre szúrták. Mondom, ha nem folyik a véred akkor van rossz helyen. Mert nyilván egy kapilláris nem fog úgy vérezni mint egy nagy véna.
2021. jan. 26. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!