Ha csináltatok egy teljes vérképet amiben benne van hogy TSH (pajzsmirigy) akkor az kimutatja ha baj van a pajzsmirigyel?
Kimutatja ha további pajzsmirigy vizsgálatra vvan szükségem? Pl ha valószínűleg túlműködés, alulműkösem van stb...
Ha a sima tsh normál tartományban van, akkor nincs szükség további pajzsmirigy vizsgálatra?
Ha a tsh határértékeken belül van, akkor a pajzsmirigyed megfelelően müködik
nyílván ha van valamilyen panaszod, pl fáj a nyakad, akkor normál tsh esetén is elküld egy normális háziorvos nyaki ultrahangra, ott meg aztán látni ha baj van...
nekem sima tartományban van, de mégis kiderült, hogy anti Tg értékem , ami elvileg autoimmun pajzsmirigy betegségre utal. (hashimoto)
Másfél éve nem jön a baba, nálam ez miatt derült ki, szóval nem feltétlenül lehet látni egy sima vérvételből.
ez igaz
de ha a TSh T3 T4 érték jó akkor az autoimun gyulladás annyira enyhe hogy kezelést nem igényel. max megfigyelést
nekem is volt mikor határétéket ép hogy átlépte a TSH, csínáltak célirányos labort meg nyaki ultrahangot és ráírták hogy valószinusithetően autoimmun pajszmirigy gyulladás, kezelni nem szükséges, évenkénti kontrol javasolt
Ugyhogy nem kell azért bepánikolni
igen nekem is ez van...szerintem manapság minden 2. nőnek ez a betegsége.
Nagyon sok női ismerősömnek van ilyen baja.
Nekem sem kell gyógyszer, csak szelént kell szednem.
Viszont a babavállalás előtt ezeket rendezni kell, mert gátolhatja a teherbeesést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!