Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kaphatok segítséget hogy van...

Kaphatok segítséget hogy van ez a tb macera?

Figyelt kérdés
Idén végeztem az iskola májusban na Dec 15-el megszűnt a tb-m előtte be lett adva a kérelem a szoc.tb-re (1 év) olyan 17-18-an küldtek hogy jogosult vagyok ezért megadták tegnap pedig kaptam a NAV-tol egy levelet hogy nincs tb-m ilyenkor mi van? Mi a helyzet ilyenkor?

2020. dec. 29. 13:12
1 2
 11/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Szerintem időrendi probléma van és előbb küldték ki a levelet, mint ahogy tudomást szereztek volna a határozatról, de az nálad megvan, szóval akkor nincs gond, de hívd fel őket, az a biztos. Szerintem decemberben marhára nincs idejük ezzel foglalkozni, elég nagy meló átállni a január 1-től való szabályozásra, meg nem azzal fognak foglalkozni, aki csak x napja tartozik, szerintem csak nem dolgozták még fel az adataidat.
2020. dec. 29. 23:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Megnéztem az ugyfel kapuba és valóban nincs tb-m de akkor mi a francert kaptam levelet hogy megadták a tb-t egy évre
2020. dec. 30. 08:15
 13/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
De most komolyan, ennyi idő alatt már 1000x felhívhattad volna őket, vagy menj be valamikor, foglalj időpontot és ott be is tudod mutatni a határozatot, nem értelek.
2020. dec. 30. 10:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Enis ezt irtam csak 28x. De a kedves kerdezo eletkeptelen.

Emailt is csak 38ezerszer irhattal volna. De nézegetni az ugyfel kaput es 6x-ra is racsodalkozni hogy jaj nincsen tb-m egyszerubb. Vegulis.

2020. dec. 30. 21:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Időrendi probléma van. Ez biztos.

A járási hivatal adatot szolgáltat a NEAK-nak, hogy szociális rászorultként eü. ellátásra vagy jogosult. Ez által nem kell fizetned az eü. szolg. járulékot a NAV-nak. A NEAK elindítja a NAV-nak majd az adatszolgáltatást, hogy nem kell fizetned. Amikor ez átfut a rendszeren, a NAV fog küldeni egy másik értesítést, hogy mégsem kell fizetned.

Csak türelem...

A rászorultságról adtak ki egy hatósági bizonyítványt (gondolom). A bizonyítvány dátumától kezdve nem kell fizetned járulékot. Ha ez nem december 15-e, hanem utána lévő dátum, akkor a kettő közötti időre eső járulékot előírja a NAV és várja, hogy majd befizesd.

Az adatszolgáltatások átfutása után látni fogod az adófolyószámládon is az előírt (törölt stb.) kötelezettségeket is. 408-as adónemen.

Ügyfélkapu kell hozzá, hogy meg tudd nézni.

2020. dec. 31. 06:57
 16/17 anonim ***** válasza:

A 2020. július 01-jétől felállt rendszer úgy pocsék, ahogy van.

Ugyanis a NEAK írja elő és törli a kötelezettségeket, de a NAV tartja azokat nyilván. Míg a járási hivatal/NEAK/NAV rendszereken ezek az adatforgalmak átmennek, addig csak káosz van, és szerencsétlen adózó nem érti, hogy mi történik körülötte.

Amíg kizárólag a NAV dolga volt ez, addig azért gördülékenyebben mentek a dolgok. A NAV jelenleg csak a postás szerepét tölti be.

Ez annyit jelent, ha jeleznéd a NAV-nak, hogy megállapították a rászorultságodat, ők akkor is kénytelenek egyeztetni a NEAK-kal, mert nem törölhetik saját hatáskörben a járulékot, mint régen. A NEAK meg idővel úgyis ad jelzést a NAV-nak, ha jelzed külön, ha nem.

Csak győzze az ember ezt kivárni, no meg átlátni az egészet.

Remélem, hogy benyújtanak egy törvénymódosítási javaslatot ez ügyben, mert most csak káosz van, semmi más. :)

2020. dec. 31. 07:03
 17/17 anonim ***** válasza:

Azokra a napokra míg nincs jogosultsagod 257 Ft/nap összeget kell fizetni, naptári naponként értendő.

De mivel nem tudom mit kaptál mert olyan nincs hogy 17-18-an kaptad így nehéz megmondani.

2020. dec. 31. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!