Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van bármi értelme beoltatnom...

Van bármi értelme beoltatnom magam, ha nem tartozom a veszélyeztetett osztályokhoz?

Figyelt kérdés
Tudtommal attól még ugyan úgy megfertőzhetek és továbbadhatom.. De ha nem veszélyes rám a vírus akkor minek?

2020. dec. 8. 20:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Jajj ne provokáljál már itt.

Ha akarod beadatod, ha nem akkor nem. Amíg nem kötelező addig megteheted, hogy elutasítod.

2020. dec. 9. 13:12
 12/39 anonim ***** válasza:
Nem azért kell beadatnod mert veszélyeztetett vagy hanem azért hogy a veszelyeztetetteket ne fertozd meg. Ha az összes rizikó csoportot beoltjak az sajnos kevés. Mivel előfordulhat hogy mondjuk valakinél nem alakít ki olyan védettséget vagy már nem olyan erős a hatása nála és hiába van beoltva elkapja tőled aki nincs beoltva de kihordja lábon. Ő viszont lehet hogy belehal. A lakosság egy bizonyos százalékanak oltottnak kell lenni hogy ne tudjon terjedni a vírus. Ezt hívjuk nyájimmunitasnak.
2020. dec. 9. 13:47
 13/39 A kérdező kommentje:

De atttól hogy be vagyok oltva, még ugyan úgy lehetek fertőző, nem?

Én nagyon félek a vakcinától

2020. dec. 9. 14:58
 14/39 anonim ***** válasza:

"De atttól hogy be vagyok oltva, még ugyan úgy lehetek fertőző, nem?"

Oltásfüggő. Pl. influenza oltással nem fertőzöl, ha be vagy oltva.

Továbbá ha az emberek 60-70 %-a beoltatja magát, a vírus kvázi magától megszűnik (na nem teljesen, de csak elszigetelt esetek lehetnek, jelenlegihez hasonló járvány nem).

Erre pl. nagyon jó példa, hogy mostanában a sok oltásellenes miatt olyan, már-már kihaltnak hitt vírusok támadnak fel, mint pl. a kanyaró.

2020. dec. 9. 15:02
 15/39 A kérdező kommentje:

Az más.. ez egy friss oltás amivel még senki sem oltatta be magát. Mi van, ha bele is halok?

Meg én jobban bízom az immunrendszerembe, mint egy oltásban. Orvoshoz sem járok

2020. dec. 9. 16:56
 16/39 anonim ***** válasza:
Ha be vagy oltva nagyon kicsi a valószínűsege hogy megfertoznel valakit. Az oltastol meg nem kell ennyire szarni csak azért mert a szomszéd Jóska azt mondta hogy veszélyes. Az ezer virologus országa vagyunk.
2020. dec. 9. 16:58
 17/39 A kérdező kommentje:
Influenza ellen sem oltatom be magam, akkor ezt miért tenném? Csak azok oltatják be magukat, akik nem akarnak sportolni és az egészségükért tenni. Mert nekik egyszerbb, ha beszúrnak egy oltást.
2020. dec. 9. 17:05
 18/39 anonim ***** válasza:
Jézus Mária gyere le
2020. dec. 9. 17:43
 19/39 anonim ***** válasza:
58%
Ez de hülye. 😂😂 Hát persze ha sportolsz az összes vírus elkerul. Ja nem. 🤣
2020. dec. 9. 18:30
 20/39 A kérdező kommentje:

Nem kerül el, de nem veszélyes rám. Nem jártam orvosnál sem 3 éve, miért kéne vakcina nekem?

Képes vagyok egymagam is legyőzni, vakcina nélkül

2020. dec. 9. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!