Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az asszisztens hatàrozat...

Az asszisztens hatàrozat nélkül nem akar tàppénzre venni, most kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Kollègàmnak pozitív lett a tesztje, nekem negatív. Jelentve lett a megfelelő szervnek, a főnököm azt mondta várjam az emailt, abban lesz a határozat. Addig telefonàltam a háziorvosnak, ahol az asszisztens azt mondta a határozat nélkül nem tud tàppenzre venni, persze én maradjak itthon 10napig.

5napra tudnak visszadàtumozni, ha addig megjön.. máskülönben nem írnak ki.

Kolleganőmet egyből tàppénzre vette az orvosa.

Most ezt hogyan? Valaki felvilàgosítana?

2020. dec. 3. 06:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha valaki negatív, annak minek kell otthon maradnia? Akkor minek tesztelik, akár pozitív, akár negatív, mindenképpen bevágják ?
2020. dec. 3. 20:50
 12/17 anonim ***** válasza:

Jelen helyzetben már ott tartunk, hogy nem küldenek boldog boldogtalant tesztre, csak ha súlyosabb tünetei vannak. Így nem tudni, hogy valaki +, vagy - lenne-e. Inkább otthon tartják biztos ami biztos.

A kérdező esetében viszont etikus megoldásnak tűnne, ha pl. a cég állna a közvetlen munkatársaknak egy-egy tesztet és aki negatív, az továbbra is mehet nyugodtan dolgozni. Kevésbé etikus és talán neki sem előnyös, ha táppénz híján mindenkit fizetés nélküli szabira küld.

2020. dec. 4. 08:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Ott van, hogy ő negatív. Mégis minek maradjon otthon?
2020. dec. 4. 10:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Gyermek intézményben dolgozom, önkéntes tesztelések vannak. :)

A háziorvosom végülis táppénzre vett, szerdàn konzultàlok vele újra.

Természetesen a határozatom nincs sehol... de a rendőrség már kopogtatott nálam, hogy meg vagyok-e :D

2020. dec. 5. 22:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha elrendelik a hatósági karantént, arról a háziorvos kap határozatot, plusz a rendőrség. Picit lassú a rendszer. Én már másfél hete voltam karanténban, amikor megjött a határozat és kopogott a rendőr. Vicces volt, mert 2 nap múlva lejárt a karantén, és "szabadultam".

Akkor azért vett táppénzre negatív teszttel, mert gyerekek közt vagy. Én fémiparban dolgozom, leszarják a munkahelyi kontaktokat. Ha valakinek a családtagja lesz pozitív, és úgy kontakt, akkor viszont otthon kell maradni, de táppénzt nem kap arra az időre.

2020. dec. 6. 06:13
 16/17 anonim ***** válasza:
A hatósági karantént a határátlépőkre rendelik el, csak szólok.
2020. dec. 6. 11:25
 17/17 A kérdező kommentje:
A hatàrozatot megkaptam, jàrvànyügyi megfigyelés szerepel rajta valóban. Elnézést, így mondta a főnököm... 💁‍♀️
2020. dec. 7. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!