Vidékről fővárosi kórházba való bejutás mozgáskorlátozott személynek?
Tudom, taxi, meg kérjem a szomszédot, sajnos az autónk pont a napokban adta meg magát elég rendesen, pont jókor.
És súlyos műtét lenne jövő héten, már csak a telefont várjuk, mikor lehetne menni.
Valamilyen szervezet létezik ilyen esetre? Anno hallottam ilyenről, de nagyon ismerek hasonlót.
Köszönöm.
Igen.
A megyei szociális és gyermekvédelmi osztályok tudnak felvilágosítást adni.
Az összes mozgássérülteket segítő alapítványnak és szervezetnek van szállítási feladata.
A lakóhelyed szerinti MEOSZ-t kérdezd meg pl,.
Több szervezete is lesz akik ebben segíthetnek.
Az alkalmi szállítás díja általában olyan 200 ft/km.
Ha szerződsz velük akkor kevesebb.
Az ilyen esetekben kifizetett díjakat,kérheted térítésként leírni az illetékes önkormányzat,szociális és gyermekvédelmi osztályokon.
Anyámat a betegszállító ingyen vitte Pestre (Békés megyéből) rokkantsági felülvizsgálatra.
Szerintem, amikor hívnak a műtét miatt, kérdezz rá, hogy igényelni szeretnél betegszállítót
Köszönöm szépen!
80 éves hozzátartozómról van szó, aki egyedül lakik.
Pont őt vittem a napokban Budapestre, amikor az autóm gondolt egyet, hogy ő semerre tovább sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!